Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Socijalna zadruga Humana Nova Čakovec u projektu za jačanje društvenog poduzetništva

Datum objave: 25. rujna 2023.

Danas je u Čakovcu održana završna konferencija projekta, vrijednog  477.547 eura, nazvanog Dijalogom do Hrvatske mreže za društveno poduzetništvo, u kojem su kao partneri sudjelovali i LAG Međimurski doli i bregi te Socijalna zadruga Humana Nova Čakovec, u široj regiji prepoznata kao primjer uspješnog društvenog poduzeća. Veliki je doprinos Humane Nove održivom korištenju resursa, ali i izgradnji tolerancije u zajednici te izjednačavanja šansi na tržištu rada za osobe s invalidnošću.

Trogodišnjim projektom, koji je Europska unija sufinancirala s 85 posto, dosegnuta je mobilizacija te povezivanje 120 udruga civilnog društva iz 20 lokalnih i regionalnih samouprava diljem Hrvatske, te je u mrežu nastalu u projektu uključeno oko 250 članova.

Osnaženi su kapaciteti organizacija civilnoga društva uz potporu akademske zajednice u uspostavljanju učinkovitih dijaloga među dionicima važnim za društveni razvoj te uključene nove članice u Hrvatsku mrežu za društveno poduzetništvo. Među ciljevima projekta je i stvaranje poticajnog okruženja za razvoj društvenog poduzetništva, a projektnim dosezima svakako su pridonijeli partneri s područja Međimurja, što je, govoreći o važnosti jačanja civilnog društva putem ovakve projektne aktivnosti, istaknula pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić, uz koju su na konferenciji prisustvovali nositelji projekta i partneri te Josip Varga, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca. Skupu se obratio upravitelj Humane Nove Ivan Božić i  Stipe Efendić, predsjednik Centra za ruralni razvoj CERURA HR.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content