Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Za lakši i sigurniji prilaz najatraktivnijem vidikovcu ovog dijela Europe

Datum objave: 22. rujna 2023.

Župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darkom Radanovićem, višom stručnom suradnicom za gradnju Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Željkom Kovač, održao je sastanak sa načelnikom Općine Štrigova Stanislavom Rebernikom i ravnateljicom Županijske uprave za ceste Đurđicom Hamer kako bi dogovorili sljedeće korake u daljnjem uređenju vidikovca na Mađerkinom bregu te prilaza toj turističkoj atrakciji.

Resornom ministarstvu upućen je zahtjev za prekategorizaciju ceste kako bi Županijska uprava za ceste Međimurske županije stekla ingerenciju nad pravcem kojim se – sada pošljunčanim putom – prilazi vidikovcu.  U tom slučaju, uz uređenje prilaza vidikovcu, izgradila bi se i ugibališta.

Vidikovac na Mađerkinom bregu otvoren je 22. srpnja prošle godine i od tada je posao prepoznatljiva, zlatna točka europske turističke karte kao i omiljeno okupljalište domaćeg stanovništva.  Dokaz tome je i više do 80.000 posjetitelja koji su u godinu dana obišli ovu međimursku turističku atrakciju.

Na ovoj lokaciji, upravo je u tijeku privođenje funkciji orgulja na vjetar, sofisticirane konstrukcije ugrađene u sam toranj vidikovca visokog 28 metara. Konstrukciju goričkog svirala te njegovu ugradnju pomogla je Međimurska županija donacijom Općini Štrigova od 66.365 eura, te se uskoro očekuje otvorenje opremljenog vidikovca.

Vidikovac na Mađerkinom bregu nadmašio je i najljepše snove o turističkom uzletu općine Štrigova te njegova popularnost traži dodatna ulaganja kako bi lokacija mogla podnijeti sve veći interes posjetitelja i kako bi ostala jedna od najposjećenijih atrakcija Međimurja“, rekao je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content