Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec s najboljim svjetskim ribolovkinjama, Međimurkama Sarom, Marijanom i Sanjom

Datum objave: 15. rujna 2023.

Još Međimurjem odjekuje sjajna sportska vijest koja nam je stigla s obala Dunava u Apatinu, gdje su Međimurke Sara StrbadMarijana Mutak i Sanja Oreški – članice hrvatske reprezentacije - postale svjetske prvakinje u lovu ribe udicom na plovak! 29. Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak ostaje zlatnim slovima upisano u povjesnicu međimurskog i hrvatskog sportskog ribolova.

Uz ovaj veliki trofej, Marijana Mutak osvojila je i brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Svjetske prvakinje su s 26 negativnih bodova i razlikom od čak 24 boda dosegnule pobjednički tron ispred drugoplasirane Italije, a hrvatsku žensku reprezentaciju su, uz naše predstavnice, činile i Tatjana Štajduhar i Lea Kramar.

Župan Međimurske županije Matija Posavec primio je danas sjajne ribolovkinje te im čestitao na uspjehu: „Iz dana u dan naši sportaši nižu uspjehe na najvećim natjecanjima i nitko više ne može reći da su to slučajnosti. To je plod međimurskog načina života, posvećenog predanom, upornom radu fokusiranom samo na cilj“, naglasio je župan.

Dvadesettrogodišnja Sara Strbad je iz Donjeg Mihaljevca, njezina vršnjakinja Marijana Mutak iz Goričana članice su donjomihaljevečkog SRK-a Drava, dok je tridesetčetverogodišnja Sanja Oreški rodom iz Peklenice, ali živi u Grazu i članica SRD-a Koprivnica.

Djevojke su sa županom podijelile dojmove s velikog natjecanja te dodale da ih je doček i odjek njihova uspjeha u rodnom kraju duboko dirnuo.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content