Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec pozdravio učenike i nastavnike na početku nove školske godine

Datum objave: 4. rujna 2023.

Učionice diljem Međimurja danas su oživjele, a vedra atmosfera bila je i u Osnovnoj školi Belica, gdje je također priređena dobrodošlica prvašićima iz matične škole i područnog odjela u Gardinovcu, koje je pozdravio te  darivao i župan Matija Posavec.

Početak nastave u Međimurju u znaku je većeg broja učenika u odnosu na lani. Danas je u školu krenuo ukupno 13.221 učenik, među kojima 9.430 osnovnoškolaca te 3.791 srednjoškolac, što je za 82 učenika više u odnosu na prošlu godinu. I prvašića je više nego lani, te ih je danas u školske klupe sjelo 1.203. Međimurska županija početak i ove školske godine prati nizom potpora roditeljima, od besplatnog prijevoza i udžbenika te stipendija do financijske pomoći za nabavu radnih materijala srednjoškolcima.

Župan je iz Osnovne škole Belica, jedne od 15 međimurskih škola u kojima će se provoditi novi model nastave građanskog odgoja, poslao svim učenicima, nastavnicima i roditeljima poruku u kojoj je istaknuo: „Dragi učenici, na početku još jedne školske godine želim vam sreću i uspjeh u ovom novom, zanimljivom putovanju u vašim životima. Vjerujem da ćete i u ovoj školskoj godini pokazati marljivost, upornost i snalažljivost te uz pomoć roditelja i učitelja ostvarili svoje ciljeve.“

Ravnatelj Osnovne škole Belica Antun Žulić dodao je da i ova ustanova spada među one koje bilježe povećanje broja učenika kojih je ove godine upisano ukupno 239, od čega 49 u područni odjel u Gardinovcu: „Iz godine u godinu ne raste samo broj učenika, već i standard u školi jer ne čekamo da nam netko drugi riješi probleme, već – uz pomoć Međimurske županije – sami investiramo“, istaknuo je ravnatelj.

Načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi također je poželio sve najbolje učenicima, nastavnicima i roditeljima, izrazivši zadovoljstvo što se i po povećanju broja učenika u Osnovnoj školi vidi da je općina Belica privlačna sredina za život.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content