Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započinje rekonstrukcija ceste i gradnja biciklističke staze između Belice i Gardinovca

Datum objave: 31. kolovoza 2023.

Potpisivanjem ugovora vrijednog 743.971,81 € započinje nova velika investicija – rekonstrukcija ceste i gradnja biciklističke staze od Gardinovca do Belice.

Danas je u Gardinovcu održana konferencija za medije na kojoj je potpisan ugovor o rekonstrukciji ceste te gradnji biciklističke staze između Gardinovca i Belice, na dionici od 2222 metra. Riječ je o novoj, velikoj investiciji Međimurske županije i Županijske uprave za ceste u sigurnost i funkcionalnost prometa, koju će izvesti djelatnici tvrtke Pavlic-asfalt-beton iz Donjeg Kraljevca, izvođača izabranog u postupku javne nabave.

Ugovor, vrijedan 743.971,81 €, potpisale su ravnateljica Županijske uprave za ceste Đuđica Hamer i predstavnica tvrtke izvođača Darija Pavlic, a potpisivanju je, uz župana Međimurske županije Matiju Posavca, prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović.

Sudionike konferencije pozdravio je domaćin, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, zahvalivši županu i ravnateljici ŽUC-a na doprinosu razvoju općine Belica, koja je također partner u projektu.

Ravnateljica Županijske uprave za ceste Đurđica Hamer istaknula je da je riječ o trenutno najvećem projektu ŽUC-a u ovoj godini kojem je prethodila izrada projektne dokumentacije vrijedne 11.300 eura na osnovu koje je dobivena građevinska dozvola. Troškovi nadzora nad radovima iznosit će 12.000 eura: „Na dionici od 2222 metra varira širina prometnice koju ćemo rekonstruirati te uz rubove kolnika izgraditi jednosmjerne biciklističke trake te doći do ukupne širine od devet metara, uz izvedbu oborinske odvodnje. Na dionici su tri oštra zavoja uz koje ćemo biciklističke trake izvesti s podignutim rubnicima zbog sigurnosti“, pojasnila je Đurđica Hamer, dok je predstavnica izvođača Darija Pavlic dodala: „Palvic-asfalt-beton je dugogodišnji izvođač ŽUC-a te ćemo i ovaj posao obaviti odgovorno i u roku. Čestitam županu i ravnateljici na podizanju kvalitete prometnica na ovu razinu kakvoj svjedočimo u Međimurju.

Župan Matija Posavec naglašava da je nova investicija nastavak obimnog ulagačkog ciklusa u cestogradnji: „Prema broju vozila, radi se o dionici koja zahtijeva rekonstrukciju u cilju sigurnosti i više razine kvaliteta prometa u ovom dijelu Međimurja, te predstavlja novi projekt kojim podržavamo razvoj općine Belica i otvara niz ulaganja u cestogradnju. Uskoro započinje izgradnja biciklističke staze od Železne Gore prema Toplicama Sveti Martin, zatim izgradnja biciklističke staze između Lapšine i Čestijanca, uz što svjedočimo i intenzivnim radovima na državnim pravcima među kojima se radi na pravcu od Čakovca prema Murskom Središću, a u tijeku je natječaj za izgradnju brze ceste, odnosno obilaznice od Čakovca prema Varaždinu“, rekao je župan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content