Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završnom svečanošću u Ivanovcu novo košarkaško igralište predano na korištenje malim sportašima i ostalim mještanima

Datum objave: 30. kolovoza 2023.

Mještanke i mještani Ivanovca, a posebno članovi nogometnog i košarkaškog kluba, danas su imali razloga za slavlje. Naime nakon što je prošle godine postavljena zaštitna ograda oko igrališta, a ovih dana u potpunosti obnovljeno i košarkaško igralište, Ivanovčari su dobili vrhunske sportske terene i uvjete koje su dugo priželjkivali.

Tako je Vijeće Mjesnog odbora Ivanovec pritom organiziralo svečanost na prostorima NK „Mladost“ Ivanovec, kako bi zahvalili svima koji su u obnovi, rekonstrukciji i investiciji sudjelovali, a posebno Ljerki Cividini, gradonačelnici Grada Čakovca koji je u proteklom periodu u kompleks uložio više od 46 tisuća eura te Matiji Posavcu, županu Međimurske županije za podršku u vidu 8 tisuća eura za novo košarkaško igralište, kao i svim mještankama i mještanima.

“Grad i Županija zajedničkim snagama investirali su u ovo košarkaško igralište na kojem stojimo. Ukupna investicija iznosila je 17.217,70 eura, a u nju je uključena obnova asfalta, obnova konstrukcija i nabavka novih tabli, koševa i klupa. Sretni smo što je tako jer naš klub do sada nije imao adekvatne vanjske terene za treninge i utakmice, što im je sada omogućeno”, rekla je pritom Melita Kraljić, predsjednica VMO Ivanovec te dodala kako je Čakovec novom zaštitnom ogradom oko nogometnog terena dao vjetar u leđa tamošnjem nogometnom klubu, što je rezultiralo i osnivanjem škole nogometa zajedno sa NK “Jadran” Štefanec”. “Hvala vam što ste našu djecu maknuli od televizora, mobitela i računala te što imaju mogućnost baviti se sportom u našem Ivanovcu. To uvelike olakšava i nama roditeljima koji sada ne moramo voziti djecu na treninge u druga mjesta diljem Međimurja”, zaključila je, te uz djecu, trenere, župana i gradonačelnicu, pozdravila sve prisutne članove Vijeća Mjesnog odbora Ivanovec i predsjednika VMO Štefanec Ivicu Križarića.

Gradonačelnica Cividini: “Danas smo zaokružili ulaganja u nogometno i košarkaško igralište koja predajemo na korištenje svim građanima”

U Ivanovec se, kao najveći mjesni odbor na području Grada Čakovca, u protekle dvije godine pojačano ulaže, i to ne samo u sportski dio, već u sve segmente života koji su ključni za zajednicu. “Kad ste ulazili u mjesto mogli ste vidjeti da uređujemo prometnice, tijekom ljeta uložili smo u sportski dom, društveni dom te uredili jedne, a u planu je dogradnja drugih prostora za naše vatrogasce na ovom području. Ulaže se u javnu rasvjetu, prostore mjesnog odbora, a eto danas s ponosom otvaramo i novouređene košarkaške i nogometne terene. Ono što me posebno veseli je broj djece i mladih te sportaša koji se danas okupio, želim da takve kadrove viđamo što češće i nadam se da ćete ove nove uvjete iskoristiti na najbolji mogući način, sve većim brojem podmlatka koji se bavi sportom, i kvalitetnim rezultatima. Danas smo zaokružili ulaganja u nogometno i košarkaško igralište koja predajemo na korištenje svim građanima”, rekla je pritom čakovečka gradonačelnica.

Župan Posavec: “Ovo je investicija na koju smo ponosni i kakvih će ubuduće biti sve više”

Investicijom sveukupno vrijednom više od 17 tisuća eura, tako su Grad Čakovec i Međimurska županija zajedničkim snagama obnovili igralište koje je bila želja Ivanovčara, a posebno malih košarkaša. “Nastojimo ulagati u sportska igrališta diljem Međimurja, a zahvaljujući dobrom radu i velikom broju djece koja su uključena u Košarkaški klub “Mladost”, odlučili smo u suradnji s Gradom Čakovcem sufinancirati obnovu igrališta. Drago mi je zbog toga posebno jer vidim radost djece i kolika je to motivacija za ostale da se uključe u sportske aktivnosti”, naglasio je međimurski župan dodavši kako su ujedno u tijeku i pripreme projekata za izgradnje novih školskih sportskih dvorana diljem Međimurja, međutim i kako je ovo još jedna investicija na koju su ponosni, koja je potrebna i kakvih će ubuduće biti sve više.

Spomenimo kako su prvi obnovljene terene isprobali košarkaši KK „Mladost”, a odigrana je i nogometna utakmica članova škole nogometa, uz druženje sudionika završne svečanosti.

Izvor: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content