Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dva i pol desetljeća odzvanja međimurska pjesma iz Kaštela

Datum objave: 26. kolovoza 2023.

U subotu su članovi Kulturno-umjetničkog društva Kaštel Pribislavec svojim sumještanima i brojnim gostima priredili lijep program kojim su obilježili 25. godišnjicu djelovanja udruge. Od prvog do zadnjeg svi su entuzijastični zaljubljenici u baštinu rodnoga kraja koju više od dva desetljeća ponosno pronose i svijetom.

U sklopu Dana općine Pribislavec, KUD se predstavio programom foklorne sekcije čiji su članovi izveli točke izvornog te koreografiranog foklora, a ženska vokalna sekcija izvela je nekoliko međimurskih popijevki. Tamburaši KUD-a Kaštel Pribislavec izvedbama su podsjetili na buket skladbi s nosača zvuka KUD-a, dok je dramska diletantska družina Kaštela publiku dodatno opustila i nasmijala kratkim scenskim komadima.

Svečanosti je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec te uputio čestitke članovima KUD-a na velikom jubilej te im zahvalio na predanosti: „Naše nasljeđe iznimno nam je važno zbog čega i ulažemo velika sredstva u spomenike kulture i prezentaciju nematerijalne baštine. No, sve bi bilo uzalud da nema ljudi poput vas koji tu baštinu žive“.

Fotografije: Miroslava Novak Hranjec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content