Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Savskoj Vesi obilježeno 100 godina postojanja i predanog rada DVD-a, Dan mjesta te otvoren vatrogasni i društveni dom

Datum objave: 20. kolovoza 2023.

Velik dan je bila subota za članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Savska Ves, ali i za sve mještane ovog sela koji slave svoj dan. Ovaj DVD proslavio je 100. godišnjicu postojanja i predanog rada na što su izuzetno ponosni, a uz proslavu ove velike obljetnice otvoren je i novi vatrogasni i društveni dom.

DVD Savska Ves osnovan je 1923. godine s ciljem zaštite života, imovine i okoliša od požara. Tijekom proteklog stoljeća vatrogasci DVD-a Savska Ves bili su neposredno aktivni i angažirani u izvršavanju svojih zadaća. Sudjelovali su u brojnim intervencijama, gasili požare, spašavali ljude, pružali podršku u raznim elementarnim nepogodama i još puno, puno toga.

Ova obljetnica bila je prilika za vatrogasce DVD-a Savska Ves da se prisjete svih postignuća, izazova i uspjeha koje su zajedno prošli tijekom proteklog stoljeća. Proslava je okupila sadašnje i bivše članove društva i mještane koji su došli pozdraviti svoje vatrogasce na njihovu veliku obljetnicu.

Svečanost su svojom prisutnošću uveličali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Mjesnog odbora Savska Ves Srećko Vranović, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medvec, počasni predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, vatrogasni zapovjednik zajednice Grada Čakovca Nikola Besedić, predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije Zlatko Marciuš, zamjenik zapovjednika JVP Čakovec Leon Krištofić, gosti iz prijateljskih vatrogasnih društava, kao i mnogi prijatelji i suradnici društva.

Vatrogascima na jubilarnoj obljetnici čestitali su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividi koji su kazali kako je obilježavanje jednog stoljeća postojanja i predanog rada vatrogasaca u službi svoje lokalne zajednice, zaista za pohvalu i divljenje.

„Zajedništvo, podrška, prijateljstvo i pomoć drugima u nevolji nesebično živi u svakome od vas i na tome vam hvala,“ rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te dodao kako su vatrogasci prilikom poplava koje su nedavno zadesile Međimursku županiju još jednom pokazali svoju hrabrost i predanost u najtežim situacijama „Vatrogasci su uvijek prvi kada treba pomoći na čemu im zahvaljujem. Čestitam vam vaših prvih sto godina“

Svečanost je bila prigoda da se dodijele i brojne zahvalnice, priznanja i vatrogasne spomenice članovima DVD-a za aktivan doprinos u radu društva, te priznanja vatrogasnim veteranima.

Ova velika obljetnica započela je otvaranjem dugoočekivanog doma kojim će ovo naselje biti bogatije za novo vatrogasno spremište s dvjema garažama te novim prostorima namijenjenima udrugama koje djeluju na području, kao i uredima za sastanke, dvoranom s kuhinjom i drugim prostorijama. Vrijednost projekta iznosi više od 850 tisuća eura, a 80 % sufinancira se putem mjere Programa ruralnog razvoja RH.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content