Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Provedene edukacije s ciljem jačanja kapaciteta kineziologa i volontera koji rade s osobama s invaliditetom u sportu

Datum objave: 18. kolovoza 2023.

U okviru provedbe projektnih aktivnosti „No boundaries“ diljem Međimurske županije održane su edukacije za volontere u sportu koji rade s osobama s invaliditetom. Temeljem izrađenog Sportskog programa rada za sportove na vodi prilagođenog osobama s invaliditetom, održana je edukacija koja je volontere pripremila za nadolazeći sportski event tijekom kojeg će se navedena ciljana skupina okušati u vodenim sportovima poput vožnje kanuima, SOT kajacima, SUP daskama te rafting čamcima.

 Edukacije za volontere provedene su s ciljem jačanja kapaciteta volontera u sportu. Sportski treneri, kineziolozi i fizioterapeuti koji imaju znanja i iskustva u radu s navedenom ciljanom skupinom te osmišljavanju i provođenju inkluzijskih programa u sportu, volontere su podučili učinkovitim i adekvatnim metodama uključivanja osobe s invaliditetom u rekreativne sportske aktivnosti.

Dio edukacije za volontere i sportu bio je i studijski posjet manifestaciji „Ljetni sportski dan za osobe s invaliditetom“ na jezeru Silbersee u organizaciji Austrijskog sportskog saveza osoba s invaliditetom, na kojem su sudjelovali sportski stručnjaci i volonteri iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Navedene edukacije, kao i sportski programi rada koje su istovremeno uz provođenje edukacija izrađivali sportski stručnjaci kineziolozi, preduvjet su sportskim eventima za osobe s invaliditetom koji će biti organizirani ove i iduće godine, kako u Međimurskoj županiji, tako i u partnerskim zemljama – Sloveniji i Mađarskoj.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content