Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Blagdan Velike Gospe u Međimurju

Datum objave: 15. kolovoza 2023.

Danas se diljem Međimurja slavi svetkovina Velike Gospe, svetkovina Uznesenja Marijina na nebu, veliki kršćanski dan koji ima osobito mjesto u našim srcima, u našem Međimurju. Mnoštvo vjernika je danas hodočastilo u marijanska svetišta kako bi od Majke Božje zatražilo pomoć, mir i sigurnost, kako za sebe tako i za svoje obitelji i prijatelje, djecu i najmilije.

Diljem naše županije svetkovina Velike Gospe slavi se koncertima marijanskih pjesama, proštenjima i koncelebriranim svetim misama, stoga je posebno svečano bilo u Svetoj Mariji, Belici i Svetom Martinu na Muri.

Dan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Svetoj Mariji započeo je trodnevnom duhovnom obnovom, dan uoči blagdana večernju svetu misu predvodio je biskup u miru Josip Mrzljak. Jutarnju svetu misu na sam blagdan predvodio je župnik Mirko Pilaj dok je središnje misno slavlje predvodio preloški župnik, prečasni Antun Hoblaj.

Euharistijskoj svečanosti u Svetoj Mariji nazočili su, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, kao i mnogi drugi predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života općine i okolice.

Svečano je bilo i u Belici gdje je središnje misno slavlje predvodio župnik župe iz Varaždina vlč. Leonardo Šardi uz koncelebraciju brojnih župnika iz međimurskih dekanata. Ususret svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije, vjernici su se pripremali trodnevnicom, a dan uoči blagdana održana je večernja sveta nakon čega je mjestom krenula procesija sa svijećama.

Općina Sveti Martin na Muri proslavila je blagdan Velike Gospe proštenjem i koncelebriranom svetom misom.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content