Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom uoči blagdana Velike Gospe obilježen Dan općine Sveta Marija

Datum objave: 11. kolovoza 2023.

Općina Sveta Marija tradicionalno obilježava svoje dane uoči blagdana Velike Gospe, tim je povodom u četvrtak 10. kolovoza održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik župana Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, vijećnici Županijske skupštine Ksenija Blagus i Željko Pavlic, župnik Mirko Pilaj, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, načelnici međimurskih općina, ravnatelji i direktori javnih poduzeća te brojni mještani.

Sjednicu su otvorili članovi zbora umirovljenika Svete Marije, a prisutne je potom pozdravila, predsjednica Općinskog vijeća Gabriela Tokar Jakupek te zahvalila svima na dolasku rekavši kako je iza njih naporna godina u kojoj su se trudili donositi odluke za boljitak svih mještana, no godina završetka velikih projekata „U nadolazećem razdoblju očekuje nas puno velikih, ali i malih projekata koji će život svih mještana učiniti ljepšim i ugodnijim“.

Svečana sjednica bila je prilika da se rezimiraju dosadašnje aktivnosti u Općini, prisjete najvažniji projekti realizirani u prethodnom razdoblju  kao i predstave budući projekti koji će se provoditi na području Općine o čemu je govorila načelnica Đurđica Slamek „Veseli me što smo završili naš najvažniji projekt - izgradnju kanalizacijske mreže, također smo sanirali prometnice, one najfrekventnije smo proširili i nanovo asfaltirali u oba naša naselja, a sve smo to financirali iz općinskog proračuna. Uredili smo brojne zelene površine te dječja igrališta kako bi naša mjesta bila još ljepša i ugodnija za život“, kazala je načelnica dodavši kako je pred njima veliki projekt nadogradnje Dječjeg vrtića za koji je raspisana javna nabava te je u planu da radovi započnu ove godine. „U suradnji sa Međimurskom županijom dovršit ćemo i nama važan objekt – školsku sportsku dvoranu, te ovim putem zahvaljujem županu Posavcu na svoj podršci koju nam kontinuirano pruža“ zaključila je načelnica i pohvalila rad svih udruga na području Općine koji marljivo i zajedničkom suradnjom rade za bolji život svojih mještana.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je mještanima Dan općine uz posebne čestitke svim dobitnicima općinskih plaketa i nagrada. Čestitao je načelnici na uspješno provedenom projektu aglomeracije na području Općine, i dobivanju odluke o financiranju dogradnje dječjeg vrtića te je najavio nova ulaganja u sanaciji cesta na području Donjeg Mihaljevca i Svete Marije kao i nastavak izgradnje dugo očekivane školske sportske dvorane i dogradnje škole za koju je u tijeku javni natječaj za zadnju fazu radova. „Važno je ulaganje u vrtiće, škole, ceste i domove kulture, no još je važnije raznim potporama ulagati u mještane jer oni čine dušu svakog mjesta,“ zaključio je župan Posavec.

Nagrade, zahvalnice i priznanja zaslužnim pojedincima i skupinama

Svečana sjednica bila je izuzetna prilika da se uruče nagrade najzaslužnijim mještanima Općine, za doprinos u sportskom, kulturnom i obrazovnom segmentu. Zahvalnicu Općine dobili su Fran Fundak, Hana Orehovec i Krsto Herc, dok je priznanje dobio Ivan Barić kao najstariji i najaktivniji član Podružnice umirovljenika Sveta Marija. Nadalje, učenici osnovne škole koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom, a to su Mia Bogomolec, Lorena Orehovec, Erik Orehovec, Sara Krušić, Lorena Kočiš, Rina Zvošec i Tena Panić. Učenikom generacije je proglašen Abel Goričanec. Nagrađeni su i učenici srednjih škola koji su na kraju školske godine ostvarili odličan uspjeh, a oni su Nikola Mustač, Tin Hertelendi i Gabrijel Kvakan. Najuspješniji studenti su Patricia Pavlic, Vanesa Križaić i Nikolina Ban ujedno i dobitnica dekanove nagrade na temelju prosjeka ocjena.

Službeni program svojim nastupom uveličala je Tena Panić te školska folklorna skupina.

Dani Općine Sveta Marija obilježavaju se brojnim kulturnim, sportskim i vjerskim događanjima i manifestacijama, a završavaju na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content