Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najavljeno jubilarno 25. izdanje Međunarodnog nogometnog turnira mlađih dobnih kategorija Međimurec U-14

Datum objave: 10. kolovoza 2023.

Nogometni klub „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec organizator je 25. jubilarnog izdanja Međunarodnog nogometnog turnira koji će se održavati od 19. do 20. kolovoza.

 Ovogodišnje izdanje okupit će više od 320 mladih nogometaša iz 16 klubova iz 12 različitih zemalja svijeta. NK „Međimurec“ već godinama uspješno organizira ovu vrstu turnira na kojem je dosad nastupilo više od 40-ak ekipa iz 20 država svijeta te je do sada okupio više od četiri tisuće nogometaša.

Međimurec će ove godine okupiti sjajne ekipe: GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk Split, FC Juventus, FC Aston Villa, FC Crvena Zvezda, AC Sparta, IF Hammarby, FC Oxala, PFC CSKA, fc Legia, Fc Adria, NK Varaždin, SK Rapid, FC Ferencvaros, ŠK Slovan i domaćine NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec.

Turnir su na konferenciji za medije najavili predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Međimurec U-14 Mišel Ganzer, uz podršku župana Međimurske županije Matije Posavca, načelnika Općine Nedelišće Nikole Novaka i predsjednika Međimurskog nogometnog saveza Kristijana Antolovića koji su istaknuli značaj turnira za Međimurje te promociju Međimurja kao prvu Europske regije sporta.

„Jedan od najboljih Hrvatskih i najznačajniji europski turnir za ta godišta, obilježava svojih 25. godina na što smo izrazito ponosni“, rekao je predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Međimurec U-14 Mišel Ganzer, kazavši kako su i ove godine privukli renomirane Europske ekipe, no najznačajnije ime ovogodišnjeg turnira svakako je FC Juventus. „Ove godine nema klasičnog otvorenja turnira, no na samo zatvaranje i podjelu medalja dolazi izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.“

Zahvalu svim članovima NK „Međimurec“ Dunjkovec-Pretetinec na višegodišnju organizaciju ovog hvalevrijednog turnira uputio je župan Matija Posavec pritom naglasivši zadovoljstvo što jedna mala sredina postaje središte Europskog nogometa. „Dovesti ove svjetske klubove u najsportskiju i najnogometniju županiju u Hrvatskoj veliki je uspjeh i potvrda da smo itekako atraktivna sredina za treninge i kampove, ali i za ovakve sportske manifestacije,“ kazao je župan Posavec te dodao kako ga iznimno veseli što će još jedan sportski događaj omogućiti da prekrasne slike iz Međimurja kao Europske regije sporta otići u Europu ali i čitavi svijet.

Vrijednost turnira je promocija sporta, zdravog načina života, s ciljem međusobnog upoznavanja mladih i usavršavanja mladih igrača u području nogometa. Velik broj dosadašnjih sudionika turnira iz Hrvatske postali su reprezentativci i članovi najvećih međunarodnih nogometnih klubova, poput Matea Kovačića, Ivana Perišića, Marka Pjace, Tina Jedvaja, Andreja Kramarića, Nikole Kalinića i Joške Gvardiola.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content