Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Porcijunkulovo posjetio i načelnik Općine Fužine David Bregovac

Datum objave: 3. kolovoza 2023.

Najveću zabavno – turističku manifestaciju koja se krajem srpnja i početkom kolovoza održavala u kontinentalnom dijelu Hrvatske posjetilo je oko 250 tisuća ljudi, a među njima je bio i načelnik Općine Fužine David Bregovac sa suradnicima. Posjet Čakovcu i Međimurju, iskorišten je i za radni sastanak, na kojem se razgovaralo o mogućnostima buduće suradnje.

Sastanak je održan u prostorima Grada Čakovca, a na njemu su sudjelovali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić, direktorica ureda za turizam Općine Fužine Silvija Sobol, direktor Komunalno trgovačkog društva Fužine Dino Piljić, viša savjetnica za financije Tea Štimac, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula te Darko Dania.

Primorsko-goranska i Međimurska županija imaju mnogo dodirnih točaka, a njihovi gradovi i općine, iako su u hrvatskom vrhu po razvoju i inovativnosti, u svakodnevnom se radu susreću sa sličnim izazovima. Upravo je razmjena iskustava i dobre prakse najveća korist ovakvih susreta, rekao je, među ostalim, župan Posavec.

Drago mi je da je fužinski načelnik posjetio Čakovec tijekom Porcijunkulova, jer se iz prve ruke mogao uvjerili da zanimljivih i posjećenih manifestacija ima i na kontinentu. Razvoj industrije, turizma, kao i izazovi vezani uz zaštitu okoliša, dodirne su nam točke te jedni od drugih možemo mnogo naučiti“, naglasila je gradonačelnica Cividini te dodala da je Čakovec, kao i ostale naše općine, otvoren za svaki oblik suradnje.

Načelnik Bregovac zahvalio se na toplom prijemu te rekao da je impresioniran viđenim u Čakovcu i Međimurju. Obje regije imaju odlične resurse za daljnji razvoj te ljude s razvijenim radnim navikama. Upravo je to odličan temelj na kojem zajedno možemo napraviti mnogo.

Izaslanstvo iz Gorskog kotara razgledalo je i ponudu na čakovečkom Porcijunkulovu, sudjelovalo u procesiji i središnjem misnom slavlju povodom blagdana Gospe od Anđela, te razgledalo postav Riznice Međimurja.

Izvor: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content