Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Četiri lokacije u Međimurju dobivaju novo zeleno ruho vrijedno milijun eura

Datum objave: 26. srpnja 2023.

Po izradi projektne dokumentacije, pristupa se zahvatima u okolišu čakovečkog Centra znanja, zatim u Sajmišnoj ulici u Čakovcu, kod Doma za starije i nemoćne osobe te na Matulovom gruntu u Frkanovcu. Ukupna vrijednost projekta je milijun eura.

Župan Međimurske županije Matija Posavec s tvrtkom Dia iz Nedelišća potpisao je ugovor o izradi krajobraznih projekata vezanih uz provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama. Ukupna vrijednost projekta je milijun eura, od čega 32.875 eura vrijedi projektna dokumentacija. Riječ je o još jednom investicijskom ciklusu Međimurske županije ostvarenom uspješnim privlačenjem bespovratnih sredstava, ovoga puta iz Fonda za  zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Po izradi projektne dokumentacije, pristupa se zahvatima u okolišu Centra znanja i Sajmišne ulice u Čakovcu, zatim kod Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu te na Matulovom gruntu u Frkanovcu. Na navedenim lokacijama uređivat će se parkovna arhitektura, ozeleniti parkirališni prostori, urediti pješačke staze, te posaditi stabla širokih krošanja i ukrasno grmlje. Osvježavajući izvori, poput vodenih otoka i prskalica, namijenjeni ublažavanju utjecaja toplinskih valova, kojima i ovoga ljeta svjedočimo, bit će postavljeni u novouređenom parku kod Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, te u kompleksu Centra znanja Međimurja.

U dinamičnom razdoblju korištenja šansi koje nam se otvaraju putem europskih fondova, upravo smo iskoristili još jednu, te dodatno intenzivirali ulaganja. Vodimo računa i o parkovnoj arhitekturi jer smatramo da pridonosi kvaliteti života naših građana, te je ovaj projekt, kojim su obuhvaćene četiri lokacije, usmjeren tome“, naglasio je župan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content