Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Matej Bračko osvojio četiri državne medalje u plivanju

Datum objave: 24. srpnja 2023.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah danas su primili uspješne plivače Gradskog plivačkog kluba Međimurje Čakovec koji su ostvarili uspješan nastup na nedavnom Prvenstvu Hrvatske za kadete u Zagrebu.

I ovoga puta radilo se o vrlo jakoj konkurenciji od 196 plivača iz 33 kluba, a član GPK-a Međimurje Čakovec Matej Bračko osvojio je četiri državne medalje: tri zlatne i to u disciplinama 200 metara leđno, 100 metara slobodno i 100 metara leđno, te srebrnu medalja u disciplini 200 metara slobodno.

Na prvenstvu je nastupila i mlada plivačica Maja Cmrečnjak koja je također ostvarila zapažen nastup. Iako nije dosegnula medalju, stekla je novo, neprocjenjivo natjecateljsko iskustvo.

Župan Matija Posavec naglašava da je ponosan zbog činjenice da u samo nekoliko dana prima osvajače državnih medalja iz različitih klubova: „I to je dokaz koliko je Međimurje sportska regija, koliko je predanog rada trenera i podrške roditelja ugrađeno u svaki uspjeh naših mladih sportaša“, rekao je župan, dodavši da veliki dosezi mladih stostruko vraćaju sva ulaganja u sport Međimurske županije.

Rezultati poput ovih, na velikim državnim natjecanjima, ne dolaze preko noći. Redovito su rezultat sportske discipline, predanog rada te izdržljivosti, zbog čega sam iznimno ponosan na mlade nade GPK-a Međimurje“, istaknuo je trener Antonio Šantek, dok je predsjednik kluba Antonio Turk dodao kako je ovim Matejevim medaljama stavljena točka na kraj dosad najuspješnije sezone u povijesti Gradskog plivačkog kluba Međimurje. U toj sjajnoj sezoni Matej Bračko je u deset nastupa osvojilo devet medalja: pet zlata, tri srebra i jednu broncu.

Mladom osvajaču četiriju medalja čestitala je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te svim članovima i trenerima GPK-a Međimurje poželjela mnogo uspjeha u novim sportskim izazovima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content