Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Igre vatrogasne mladeži okupile oko 250 natjecatelja

Datum objave: 15. srpnja 2023.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Žiškovec u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Čakovca i ove godine organizirao je Igre vatrogasne mladeži, jedinstveno natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj pa i u ovom dijelu Europe, čija atraktivnost privlači mnoge natjecatelje s područja Međimurske županije.

Natjecanje se sastoji od osam disciplina kojima se provjerava spretnost, brzina i umijeće rukovanja vatrogasnom opremom i to: štafetna utrka na 200 metara s preprekama, vježba s vatrogasnom brentačom, polaganje tlačnoga voda, rušenje mete, skakanje u vreći, pikado, gusjenica s ljestvama te slalom.

Ovogodišnje natjecanje okupilo je oko 250 natjecatelja u 49 ekipa iz Međimurske županije, a najboljima su uručena odličja i priznanja.

Posebno priznanje primili su najmlađi natjecatelji Zara Novak i Toma Sobočan, petogodišnjaci koji su izazvali simpatije brojne publike i ostalih natjecatelja, dok je Samuel Šarić proglašen najspretnijim voditeljem.

U kategoriji pomladak žene, 1. mjesto osvojila je ekipa DVD-a Krištanovec, druga je bila ekipa DVD-a Domašinec, a 3. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Peklenica.

U kategoriji pomladak muški, pobijedila je ekipa DVD-a Mihovljan, srebro je osvojila ekipa DVD-a Žiškovec, a broncu DVD Sveti Križ.

U kategoriji mladež žene, pobjednice su iz DVD-a Krištanovec, drugoplasirana je ekipa DVD-a Šandorovec I., dok su trećeplasirane djevojke iz DVD-a Domašinec.

U kategoriji mladež muški, 1. mjesto osvojila je ekipa DVD-a Krištanovec II. , 2. mjesto ekipa DVD-a Kuršanec, a na 3. mjestu natjecanje su završili članovi prve ekipe DVD-a Krištanovec. Podršku ovom natjecanju dali su dopredsjednik Vatrogasne zajednice grada Čakovca Srećko Mrazović te župan Međimurske županije Matija Posavec koji su pohvalili organizaciju natjecanja. „U Međimurskoj županiji se od svih županija najbolje, najmasovnije i najkvalitetnije radi s mladima, i zaista su pohvalne ove Igre kroz koje se na zabavan i prijateljski način vatrogastvo približava najmlađim generacijama“, rekao je župan te čestitao sudionicima današnjeg natjecanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content