Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obnovom područnog odjela u Gornjem Hrašćanu, nastavlja se niz ulaganja Međimurske županije u škole

Datum objave: 10. srpnja 2023.

Nastavlja se ljetni ulagački ciklus Međimurske županije u škole, te je danas u područnom školskom odjelu u Gornjem Hrašćanu potpisan ugovor o izvođenju radova, odnosno rekonstrukciji unutrašnjosti tog školskog objekta, vrijedan 65.532,38 eura. Građevinskim zahvatom dobit će se prostor za tri nove učionice, proširit će se kuhinja i sanitarne prostorije, što je prijeka potreba zbog rasta broja učenika.

Župan Matija Posavec naglasio je da se ovom investicijom Međimurske županije šalje poruka o važnosti obrazovanja, ali i jačanja područnih školskih odjela u okviru šire strategije: „Novost je da će od jeseni Područnu školu u Gornjem Hrašćanu pohađati učenici od prvog do šestog razreda i ova investicija je usmjerena stvaranju adekvatnih uvjeta za nastavu s povećanim brojem učenika i naš odgovor na tu potrebu. Tijekom ljeta intenzivno se radi i u drugim našim ustanovama kako bismo novu školsku godinu dočekali s još višim standardom“, rekao je župan, dodavši da je ulaganje u područnu školu u Gornjem Hrašćanu dio strategije za našu najveću općinu Nedelišće. „Područni odjel u Gornjem Hrašćanu s vremenom treba postati matična škola, no to nije na nama, već na Vladi RH. Nadalje, osim što ćemo graditi novu školu u Nedelišću, ulagati u područni odjel u Dunjkovcu, trebat će izgraditi i osnovnu školu u Paragu i to je prijeka potreba u ovoj sredini“, ističe župan.

Župan je iznio i podatak da je otvoren novi, dugo očekivani EU natječaj za stvaranje uvjeta za jednosmjensku nastavu. Međimurska županija je za njega spremna i narednih dana bit će izlučene škole koje će biti kandidirane.

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak zahvalio je županu na ulaganjima na ovom području te najavio početak projektiranja nove osnovne škole u Nedelišću, kao i školske sportske dvorane u Dunjkovcu.

Zadovoljstvo je izrazila i ravnateljica matične ustanove – Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec - Božena Dogša: Ova obnova nam mnogo znači jer nam osigurava prostor, toliko potreban u svjetlu činjenice da je matična škola u Macincu prenapučena. U novoj školskoj godini, u ovom područnom odjelu očekujemo 80-ak učenika“, kazala je ravnateljica.

Direktor tvrtke izvođača Alen Vugrin kazao je više o radovima: „Tvrtka Intermegrad postoji 26 godina i naše ćemo bogato iskustvo iskoristiti da i ovaj posao napravimo kvalitetno i u roku. Rekonstrukcijom ćemo proširiti kuhinju, urediti sanitarne prostorije, a intervencijom u potkrovlju dobiti prostor za učionice“, rekao je Vugrin.

Aktualnim radovima zaokružit će se obnova ove školske zgrade na kojoj je 2021. godine zamijenjeno krovište, prošle godine i vanjska stolarija uz postavljanje termofasade i uređenje prilaznog puta.

Tijekom ovogodišnjeg ljetnog školskog odmora Međimurska županija uz gornjohrašćansku školu, radovi se izvode u OŠ Vratišinec, Donja Dubrava i Draškovec, te područnim školama u Zasadbregu i Gardinovcu. Zahvati koji donose višu energetsku učinkovitost obavljaju se u školama u Štrigovi, Zebancu, Prekopi i Peklenici.  Između ostaloga, priprema se i rekonstrukcija kuhinje u učeničkom domu Graditeljske škole.

Potpisivanju ugovora nazočile su pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah i Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr.sc. Anita Perešin, te zamjenik načelnika Općine Nedelišće Zlatko Marciuš.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content