Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija nastavlja niz velikih ulaganja - započinje obnova Odjela neurologije

Datum objave: 3. srpnja 2023.

Međimurska županija nastavlja ulaganje u Županijsku bolnicu Čakovec velikim projektom sveobuhvatne rekonstrukcije i obnove Odjela neurologije

Međimurska županija ulazi u novo ulaganje u standard našeg zdravstvenog sustava, u sveobuhvatnu obnovu Odjela neurologije Županijske bolnice Čakovec te je danas potpisan ugovor, vrijedan 704.063,53 eura kojim su definirani uvjeti rekonstrukcije navedenog prostora.

Ugovor su potpisali ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med. te Klaudija Korade direktorica tvrtke Kontura, uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca, županijske pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb te predsjednice Upravnog vijeća Bolnice Sonje Tošćić Grlač, voditelja Odjela neurologije Borisa Hlebeca, dr. med., i voditelja bolničke tehničke službe Alojza Nestića, dipl. inž. el.

Župan Posavec naglašava da je riječ o jednom od vitalnih djelatnosti naše Bolnice: „Kročimo dalje vlastitom vizijom, prema još boljem zdravstvu, ne čekajući nikoga. Na redu je rekonstrukcija i obnova Odjela neurologije jednog od najvažnijih djelatnosti Županijske bolnice Čakovec. Godišnje ambulantom i ovim Odjelom prođe 17.000 pacijenata i želja nam je do kraja ove godine i na ovom odjelu stvoriti djelatnicima i pacijentima uvjete dostojne 21. stoljeća“, rekao je župan Matija Posavec dodavši da je riječ o jednom u nizu obnova koje slijede. Podsjetimo, nakon obnova nekoliko odjela ŽBČ-a, u tijeku su završni radovi na energetskoj obnovi bolnice, obnovljena je zgrada Zavoda za javno zdravstvo, a narednih dana završit će i obnova interijera Zavoda za hitnu medicinu, uz što je prijavljen i projekt obnove parka i parkirališta u dvorištu zdravstvenih ustanova. Krenulo se u pripremu velikog projekta formiranja palijativnog centra u Fešeteićevu majuru, te gradnju prostora za sve zdravstvene laboratorije.

Odjel neurologije ima iznimno važno mjesto u našoj ustanovi i s ponosom možemo reći da u potpunosti kadrovski ekipiran te ima viziju razvoja djelatnosti u čemu će svakako pomoći rekonstrukcija“, dodao je ravnatelj Županijske bolnice dr. Igor Šegović.

Voditelj Odjela Boris Hlebec, dr. med.,  zahvalio je Županiji i ravnatelju uz riječi: „Ovim ulaganjem ulazimo u novo razdoblje razvoja našega Odjela i ono predstavlja najljepši poklon svakom Međimurki i Međimurcu. Snažna djelatnost neurologije predstavlja mrežu sigurnosti za sve nas, jer ako je kardiologija srce bolnice, neurologija je njezin mozak“, dodao je doktor Hlebec, zahvalivši i bivšem voditelju Odjela Robertu Marčecu, dr. med., na temeljima koje je ostavio.

Predstavnica izvođača radova Klaudija Korade istaknula je ponos što je dio ovog projekta te dodala da ne vidi prepreku da se radovi izvedu u predviđenom roku.

Šef bolničke tehničke službe Alojz Nestić pojasnio je da će se izvesti zamjena svih instalacija s obzirom da se radi o zgradi podignutoj još 1974. godine. Zamijenit će se i unutarnja stolarija, izvesti sanacija podova te rekonstrukcija sanitarnih jedinica i prostorija za osoblje.

Dodajmo da je Odjel neurologije Županijske bolnice Čakovec dobitnik zlatne nagrade globalne kampanje Angels Intiative RES-Q-a za 2022. godinu, vezana uz kvalitetu skrbi pacijenata koji su pretrpjeli moždani udar, tj. kampanje u koju su uključeni neurološki centri iz cijelog svijeta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content