Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kreće prva etapa izgradnje  Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica

Datum objave: 3. srpnja 2023.

Danas je župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem u Koprivnici prisustvovao uvođenju u posao izvođača radova na projektiranju i izgradnji Regionalnog centra za gospodarenjem otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

Ugovor o uvođenju radova potpisan je u prostorima HGK – Županijske komore Koprivnica između direktora RCGO-a Piškornica Mladena Ružmana i predstavnika izvođača radova.  Riječ je prvoj fazi u projektu izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, vrijednog  88.910.270,74 eura, dok će ukupna vrijednost projekta koja obuhvaća i izgradnju pretovarnih stanica, nabavu mobilne opreme, nadzor nad izgradnjom RCGO-a Piškornica iznositi oko 120 milijuna eura.

Budući RCGO gradit će se na području općine Koprivnički Ivanec u Koprivničko-križevačkoj županiji, a njegovom uspostavom, modernizirat će se sustav gospodarenja otpadom, odnosno uspostaviti cjeloviti i integrirani sustav gospodarenja otpadom na području četiriju županija Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije te znači dobrobit za 500 tisuća stanovnika u 110 općina i gradova.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da Međimurje na vrhu ljestvice najuspješnijih hrvatskih regija kada je riječ o gospodarenju otpadom te je veliki broj naših jedinica lokalne samouprave - kada je o selektiranju otpada riječ – bilježi dosege poput onih u najrazvijenijim područjima Europske unije: „Izgradnjom Regionalnog centra za gospodarenjem otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, otpad s međimurskih odlagališta zbrinjavat će se u novoizgrađenom Centru, što će pridonijeti dodatnom razvoju Međimurja kao zelene destinacije.“ rekao je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content