Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Bogat program obilježavanja 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji

Datum objave: 29. lipnja 2023.

Međimurska županija bogatim će programom obilježiti desetljeće članstva u Europskoj uniji tijekom kojeg se profilirala u najuspješniju hrvatsku regiju po privlačenju sredstava EU fondova. Direktor TIMC-a Ivan Plačko naglasio je da Dani otvorenih vrata EU projekata započinju 30. lipnja otvorenim vratima ustanova u Centru znanja.

Program će se održati u dva termina u petak, 30. lipnja od 9 sati predstavljanjem Centra znanja i TICM-a, zatim od 9:30 predstavljanjem rada i laboratorija Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalske jezgre Čakovec i rada STEM udruga Međimurski informatički klub i Mladi informatički stručnjaci.  Od 10 sati slijedi predstavljanje Međimurske palače turizma. Drugi termin istoga programa započinje u 11 sati“, pojasnio je Ivan Plačko.

Utvrda Staroga grada u Čakovcu, čija revitalizacija u Riznicu Međimurja predstavlja najveće ulaganje u našu kulturu dosad, bit će 1. srpnja u večernjim satima osvijetljena bojama zastave Europske unije.

„Sljedećeg vikenda u Perivoju Zrinskih slijedi izložba Što EU znači za moj život? Ilustratorice Marine Braović Hajdarović, dok će program za najmlađe, idućeg vikenda, sadržavati STEM radionice te Obiteljski lov na zvjezdice“, dodala je Marija Stanković, voditeljica Informacijskog centra EUROPE DIRECT Čakovec

Međimurska županija će uz obilježavanje godišnjice ulaska u EU tijekom srpnja organizirati još sadržaja: predstavljanje publikacije s pregledom stotina EU projekata ostvarenih tijekom deset godina, a obilježit će se i završetak radova na energetskoj obnovi bolničkih zgrada te uređenje interijera Zavoda za hitnu medicinu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content