Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osnovana 2. Podružnica – Sjeverna Hrvatska Moto kluba Veterani – Croatia, Slobodan Novak predsjednik

Datum objave: 26. lipnja 2023.

U subotu 24. lipnja 2023. godine u Gornjem Kuršancu održana je osnivačka skupština 2. Podružnice – Sjeverna Hrvatska Moto kluba Veterani – Croatia, na kojoj je Slobodan Novak izabran za predsjednika, Siniša Smolčić za dopredsjednika te Josip Ružić za tajnika Podružnice.

Moto klub Veterani - Croatia djeluje od 2007. godine i broji više od 200 članova. U Republici Hrvatskoj djeluju 4 podružnice - podružnica Središnja Hrvatska, Zapadna Hrvatska, Južna Hrvatska i Istočna Hrvatska, a danas su osnovali petu podružnicu koja će djelovati na području Međimurske, Krapinsko - zagorske, Varaždinske i Koprivničko - križevačke županije.

Predsjednik Moto klub Veterani – Croatia, Ratko Dragović – Klek rekao je kako je cilj kluba sudjelovanje na raznim obljetnicama vezanih za Domovinski rat i upoznavanje šire javnosti sa doprinosom branitelja u obrani Domovine kao organizacija i sudjelovanje na motociklističkim susretima i priredbama radi međusobnog druženja i druženja s članovima drugih motociklističkih klubova. Istaknuo je kako klub djeluje po 4 načela – obitelj, posao, Domovina i vjera te da osobni interes ne smije biti iznad interesa kluba. „Domovinski rat se nikad ne smije zaboraviti, branitelji s ovog područja dali su veliki doprinos u oslobađaju Hrvatske i to se treba isticati u svakoj prilici.“ Osnivačkoj Skupštini nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec, predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja Sanja Jakopec, predsjednik podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat poželjevši im da budu uspješni u svojem djelovanju. „Podizanje samosvijesti i stvoriti pozitivnu percepciju javnosti o ulozi i važnosti doprinosa hrvatskih branitelja i dragovoljaca u obrani naše Domovine naš je zajednički cilj, a u Međimurskoj županiji uvijek ćete imati podršku i potporu za svoj rad“, rekao je župan Posavec te dodao kako ga raduje što su temeljne zadaće članova Podružnice trajno čuvanje spomena na poginule hrvatske branitelje, druženje članova obitelji poginulih branitelja kao i promoviranje istinskih vrijednosti Domovinskog rata.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content