Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

250 mališana zaigralo nogomet u jezeru Starog grada

Datum objave: 22. lipnja 2023.

U organizaciji Sportske Udruge MeGiba u jezeru podno zidina Starog grada danas se održavao 2. Eurokindergarten football cup u kategoriji vrtićke djece. Na ukupno četiri igrališta nogomet je zaigralo 250 mališana iz 14 vrtića iz Hrvatske i Slovenije, pa su tako na turniru nastupili dječji vrtići iz Čakovca, Ivanovca, Selnice, Koprivnice, Svetog Martina na Muri, Belice, Pribislavca, Vratišinca, Lendave i Maribora. Natjecalo se 18 ekipa, a svaku ekipu činilo je šest članova od čega jedna djevojčica.

Zahvaljujući lijepom i toplom vremenu Jezero Starog grada prštalo je od veselih dječjih glasova, cike i smijeha, a najglasniji su ipak bili navijači roditelji. Mališane su pozdravili potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je kazala da je Čakovec po drugi put domaćin ovog natjecanja, koji za cilj ima igru i druženje, ali i učenje najmlađih zdravim navikama i timskom radu. Unaprijed je čestitala najboljim ekipama, te svim sudionicima koji su samim dolaskom na turnir pobjednici.

„Lijepo vas je danas vidjeti u ovolikom broju, želim vam da osjetite radost i zadovoljstvo u svakoj utakmici i da svi zajedno uživate u prijateljstvu i druženju. “  poručio je potpredsjednik Skupštine Ivica Baksa.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content