Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nova vatrogasna taktika iskušana na vježbi u Oporovcu

Datum objave: 21. lipnja 2023.

Mještani Oporovca imali su prilike vidjeti atraktivnu vatrogasnu vježbu kojom je pokazano gašenje požara uz podršku zračnih snaga. U pokaznoj vježbi sudjelovao je zrakoplov Air Tractor Hrvatske vatrogasne zajednice, a vježba je bila specifična i po tome što je testirana nova taktika gašenja: vodi je dodan ekološki prihvatljiv, neotrovan i nekorozivan proizvod koji se u dodiru s vodom pretvara u gel čime se postiže efikasnije gušenje vatre.

Izveli smo četiri naleta Air Tractorom te smo u prva dva naleta koristili gel, a u preostalim naletima samo vodu jer je cilj ove vježbe upravo bio isprobavanje nove taktike gašenja kako bismo je uspješno mogli primijeniti već ovoga ljeta“, rekao je glavni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković.

Vježbu Hrvatske vatrogasne zajednice pratio je i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je vatrogascima cijele Hrvatske poželio što je moguće manje intervencija u sezoni koja je pred nama. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content