Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sportska subota u Međimurju - održan mini rukomentni turnir za djecu, susreti osoba s intelektualnim poteškoćama te vatrogasno natjecanje koje je okupilo više od 600 vatrogasaca

Datum objave: 17. lipnja 2023.

Jedinstven sportski program na području naše Županije i ove je godine izazvao veliki interes. Riječ je o programu mini rukometa koji su ponovo uspješno organizirali članovi Rukometnog saveza Međimurja uz podršku Društva sportske rekreacije „Sportska subota“ i Međimurskog školskog sportskog saveza te okupili više od 116 učenika, odnosno 16 ekipa.

Dosad je ovaj besplatan program, koji uživa veliku popularnost među djecom i roditeljima, okupio više od 300 učenika zahvaljujući entuzijazmu organizatora. Sportske programe, osobito one za djecu i mlade, Međimurska županija podržava u duhu načela koja njegujemo i koji su okrunjeni titulom Europske regije sporta koju smo prošle godine ponijeli prvi u Hrvatskoj.

Ove subote u mini rukometu natjecali su se učenici I.i II. osnovne škole u Čakovcu, te osnovnih škola iz Preloga, Šenkovca, Nedelišća i Male Subotice.

ZAJEDNO DO BOLJE BUDUĆNOSTI

“Zajedno do bolje budućnosti” naziv je tradicionalnih sportskih susreta koje organizira Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije i koji su u subotu okupili veliki broj natjecatelja. Uz domaćine i organizatore natjecali su se članovi brojnih srodnih udruga iz Hrvatske: iz Ivanca, Bjelovara, Ludbrega, Križevaca, Lipika i Pakraca.

Kao socijalno-humanitarna, neprofitna organizacija Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije ne brine samo o zdravim životnim navikama svojih članova organiziranjem sportskih aktivnosti, već okuplja i njihove obitelji te stručne suradnike koji su članovima od pomoći na brojim područjima. Udruga je uvelike zaslužna što su osobe s intelektualnim poteškoćama danas ravnopravni članovi zajednice te im je stalna podrška u osamostaljivanju i stjecanju socijalnih i drugih životnih vještina, a u svemu imaju snažnu podršku Međimurske županije.

Sudionike susreta pozdravio je župan Matija Posavec poželjevši im sportsku sreću te zadovoljstvo u životu.

VATROGASNO NATJECANJE MLADEŽI, POMLADKA I SENIORA

Subota je bila rezervirana i za natjecanje vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Čakovca i njihovih gostiju. Na nogometnom terenu NK Sloboda u Mihovljanu, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mihovljan bio je domaćin natjecanja koje je okupilo više od 600 sudionika koji su se natjecali u kategorijama mladeži, pomladka i seniora.

U kategoriji pomladak žene, prvo mjesto je pripalo ekipi DVD-a Šandorovec, a na drugo mjesto plasirala se ekipa DVD-a Novo Selo Rok. U kategoriji pomladak muški, prvo mjesto osvojio je DVD Mihovljan, drugo Totovec a treće DVD Savska Ves.

Kod mladeži žene najbolje su bile vatrogaskinje DVD-a Krištanovec, a srebro je otišlo u Šandorovec. Najbolja muška momčad mladeži je ona iz Krištanovca drugo mjesto osvojio je DVD Kuršanec, a treće DVD Savska Ves.

Najbolji rezultat u kategoriji ŽENE „A“ ostvario je DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane, drugo mjesto osvojile su vatrogaskinje iz Žiškovca, a treće iz Savske Vesi. U kategoriji ŽENE „B“ DVD Mihovljan osvojio je prvo mjesto, drugo mjesto DVD Kuršanec, a treće DVD Gornji Vidovec.

U kategoriji MUŠKI „A“ najbolji je DVD Krištanovec, zatim DVD Mačkovec, dok je treće mjesto osvojio DVD Savska Ves 1. U kategoriji MUŠKI „B“ prvo mjesto osvojio je DVD Čakovec, drugo mjesto DVD Gornji Vidovec, a treće mjesto DVD Ivanovec.

Vatrogasno natjecanje je pratio i župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik VZ MŽ Mario Medved, vatrogasni zapovjednik MŽ Robert Meglić te mnogobrojna publika.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content