Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Donji Vidovec proslavio dan svoje općine i zaštitnika sv. Vida

Datum objave: 17. lipnja 2023.

Mještani Donjeg Vidovca, svoj dan obilježavaju uz blagdan zaštitnika mjesta svetog Vida. U petak, 16. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, Općina Donji Vidovec, iako među najmanjima u Međimurju, ne zaostaje intenzitetom razvoja za ostalim dijelovima našega kraja.

Na samom početku sjednice obratio se zamjenik općinske načelnice Vladimir Kučan, zaželjevši svima dobrodošlicu, te kazao kako Općina Donji Vidovec nastavlja svoj rast i razvoj, a načelnica svojim entuzijazmom okuplja ljude i provodi projekte na dobrobit svih mještana.

Načelnica općine Bojana Petrić nabrojala je sve realizirane projekte i najavila nova ulaganja te izrazila posebno zadovoljstvo što općinu u svojem rastu i razvoju prati i Međimurska županija „Složno i zajedno radimo za budućnost našeg Vidovca kakvog svi očekujemo. S veseljem mogu reći da je ovog tjedna završeno asfaltiranje svih cesta unutar općine nakon završene aglomeracije, uređujemo naše mjesto te se prijavljujemo na brojne natječaje. Uskoro krećemo s vanjskim uređenjem dječjeg vrtića te će se nabaviti nova igrala i urediti dvorište,“ rekla je načelnica te dodala kako im je najveća želja završiti izgradnju vrtića.

U ime gostiju obratila se načelnica Svete Marije Đurđica Slamek koja je čestitala na vidljivom napretku općine „Imate viziju razvoja općine te vam želim realizaciju zacrtanih planova i projekata. Upornosti, želje, volje i hrabrosti vam ne nedostaje i zaista želim puno uspjeha u radu načelnice i njezinog tima,“ poručila je načelnica.

Čestitke na 30. godina djelovanja Općine te realiziranim planovima i uspjesima uputio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, poručivši kako je svaki početak težak, ali kako se uz volju i želju sve može realizirati. „Današnja vremena nisu laka, suočavamo se s mnogim problemima- no zajedništvom i sinergijom sve se može riješiti. Na svima nama je da pronalazimo najbolja rješenja koja donose napredak, a to je ono što želimo,“ kazao je zamjenik župana te zahvalio svima koji su u ovih 30 godina djelovanja općine dali svoj doprinos u razvoju Donjeg Vidovca.

Na svečanoj sjednici, načelnica Petrić uručila je poklon Nenadu Lukši, dugogodišnjem predsjedniku MMK „Vidovski zlatari“ u znak zahvale za njegov predan rad i trud.

U sklopu programa nastupili su mali folkloraši KUD-a Donji Vidovec, tamburaši KUD-a te solist Alojz Nestić.

Sjednici su prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina s potpredsjednikom Ivicom Baksa, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, načelnici općine Sveta Marija Đurđica Slamek, Belice Zvonimir Taradi, Donjeg Kraljevca Miljenko Horvat, Podturna Perica Hajdarović, Dekanovca Ivan Hajdarović, Domašinca Mario Tomašek, Male Subotice Valentino Škvorc, Kotoribe Dario Friščić, Donje Dubrave Marijan Varga, predsjednica Općinskog vijeća Općine Domašinec Dijana Novak, predstavnik općine Goričan Franjo Šavora, direktorica Međimurskih voda Sunčana Glavina te brojni gosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content