Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana prva radionica za volontere u sportu u okviru projekta No boundaries

Datum objave: 6. lipnja 2023.

Prva od šest radionica za volontere u sportu koje se provode u okviru provedbe Erasmus+ SPORT projekta No Boundaries održana je u prostorijama Rekreacijskog centra DG Sport Prelog, na temu rada u sportu s osobama s tjelesnim oštećenjima. Radionici su nazočili volonteri i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije te kineziolozi. Izvoditelji edukacije, kineziolog Vladimir Belić i fizioterapeut Ivan Ivanek, sudionicima su prezentirali teorijski i praktični dio u kojima su se korisnici okušali u različitim sportsko-rekreacijskim sportskim igrama.

            U narednim tjednima održat će se još 5 radionica: rad u sportu s djecom s poremećajima iz spektra autizma, rad u sportu s djecom s intelektualnim teškoćama, rad u sportu sa slijepim i slabovidnim osobama, rad u sportu s djecom sa sindromom Down te osobe s invaliditetom i sigurnost u vodi, a zainteresirani volonteri, sportski treneri i kineziolozi mogu se prijaviti za sudjelovanje putem Google obrasca:

https://forms.gle/uKqmD8ERjrRGkeHG6

            Edukacije za volontere osmišljene su s ciljem jačanja kapaciteta volontera koji u sportu rade s osobama s invaliditetom. Sportski stručnjaci koji imaju znanja i iskustva u radu s navedenom ciljanom skupinom u sportu volontere će podučavati učinkovitim i adekvatnim metodama uključivanja osobe s invaliditetom u rekreativne sportske aktivnosti.

            Projekt No Boundaries uporište nalazi u poticanju sudjelovanja u sportu i tjelesne aktivnosti, uključujući promicanje sportske aktivnosti kao alata za zdravlje s naglaskom na osobe s invaliditetom svih dobnih skupina te poticanje volonterizma u sportu. Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri na projektu su Općina Lendava (Slovenija) i Razvojna koordinacijska agencija jezera Balaton (Mađarska). Ukupna vrijednost projekta je 200.000 EUR, a financiran je iz programa Erasmus+ SPORT, Not-for-profit European sport events.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content