Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kreću radovi na školskim zgradama u Goričanu, Sivici i Palinovcu

Datum objave: 5. lipnja 2023.

U svoje škole Međimurska županija kontinuirano mnogo ulaže kako bi se dosegnuo najveći mogući standard učenicima i nastavnicima, tako su danas potpisani ugovori o izvođenju radova na statičkoj sanaciji i jačanju konstrukcija na školskim zgradama u Goričanu, Sivici i Palinovcu, ukupne vrijednosti 204.704,51 eura.

Iz ove područne škole u Sivici, gdje smo se danas, šaljemo poruku da skrbimo i o malim školskim odjelima poput ovog. Nakon detekcije oštećenja na objektima nekih naših školskih ustanova u potresu, u ovom vremenu prilika prijavili smo i uspjeli doći do sredstava za statičku sanaciju. Želimo iskoristiti svaku šansu na nacionalnim i natječajima iz Eu fondova, zato smo intenzivirali pripremu projektne dokumentacije. Težimo sve naše osnovne škole dovesti do uvjeta za jednosmjensku nastavu, te u svim sredinama izgraditi sportske dvorane i ovog trenutka smo pripremljeni za natječaje“, naglasio je župan Matija Posavec te dodao da je projektna dokumentacija za prijavu na NPOO pripremljena za 15 osnovnih škola, tri srednje škole te četiri sportske dvorane.

Dobrodošlicu, uz osobitu zahvalu Međimurskoj županiji na kontinuiranoj i ravnomjernoj podršci području obrazovanja izrazile su predsjednica MO-a Sivica Željka Kovač te ravnateljica OŠ Podturen Marijana Cerovec.

Građevinsko-obrtnički radovi u područnom školskom odjelu OŠ Podturen u Sivici iznosit će 77.257,50 eura, na zgradi područne škole OŠ Hodošan u Palinovcu 69.033,75 eura, a na objektu Osnovne škole Goričan 58.413,25 eura.

Tijekom školskih praznika, Međimurska županija kreće u još jedan veliki investicijski ciklus u obrazovnim ustanovama, tako će se u PŠ Zasadbreg izvesti rekonstrukcija prostora kako bi se školi omogućiti uvjeti za jednosmjensku nastavu, u PŠ Gornji Hrašćan uredit će se učionice, u OŠ Vratišinec slijedi rekonstrukcija i opremanje školske kuhinje, a u OŠ Draškovec uređenje kuhinje. U  OŠ Donja Dubrava uredit će se dvorište, u OŠ Mursko Središće postavit će se videonadzor, dok će se u PŠ Gardinovec obnoviti fasada zgrade, a u učeničkom domu  Graditeljske škole Čakovec sljedeći zahvat bit će rekonstrukcija kuhinje.

Ravnatelj OŠ Hodošan Damir Kovačić zahvalio je Međimurskoj županiji istaknuvši da mu je drago što će se sredstva uložiti i u područni odjel u Palinovcu koji pohađaju 22 đaka: „Područna škola srce je svakog malog mjesta i zato ulaganja imaju još veću vrijednost“. Ravnatelj osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec nije krio oduševljenje recentnim ulaganjima u školstvo Goričana, kojem je sada pridodana i statička sanacija.

Novinarima i uzvanicima obratio se u ime izvođača radova direktor Igor Tekeli: „Rok za izvedbu je kratak,  riječ je o zahtjevnim građevinskim postupcima. No, dorasli smo zadatku pa ćemo školske prostore ne samo osigurati, već i uljepšati“, dodao je.

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat pohvalio je Međimursku županiju u kojoj sve škole imaju snažnog i pouzdanog partnera, a domaćin – načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović - uz zahvalu svima je uputio poziv i na skore Dane općine.

Potpisivanju ugovora nazočili su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturu i sport MŽ Nives Kolarić Strah te pročelnica za međunarodnu suradnju, investicije i projekte Anita Perešin.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content