Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nagrađeni najuspješniji učenici u projektu Biciklom u školu

Datum objave: 2. lipnja 2023.

Projektom BUŠ – biciklom u školu Ekonomska i trgovačka škola Čakovec uključila se u promicanje zdravih životnih navika među učenicima te ih animirala na sudjelovanje. Danas su na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu dodijeljene nagrade učenicama i učenicima te škole koji su nanizali najveći broj kilometara prijeđenih biciklom od kuće do škole.

Nositeljica projekta Gordana Dajč, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture, naglasila je da je cilj projekta, u koji se uključilo 40-ak učenika, sadržan u  postizanju psihofizičkog zdravlja i poticanja što većeg broja učenika na korištenje bicikla. „Na taj način razvijamo sportski duh, ali i potrebu cjeloživotnog vježbanja u populaciji mladih“, naglasila je Gordana Dajč.

Za najučestalije korištenje bicikla na putu do škole tijekom trajanja projekta – 102 puta – prvo mjesto i sportski bicikl na dar osvojila je Melani Mesarić, učenica 3.A razreda ETŠ-a. Drugoplasirani je učenik 1. KŠ razreda Stjepan Horvat, koji je 95 puta došao biciklom u školu, a treće mjesto osvojio je Mark Šoltić, učenik 2 A razreda, za 85 dolazaka. Četvrto mjesto dijele Veronika Martinčević iz 2A. i Leona Huzjak iz 3.K za 70 dolazaka biciklom u školu, uz koje je pohvaljen i Sven Bulat, učenik 3 A, za 66 dolazaka.

Nagrade je učenicima podijelio župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti povodom Dana sporta Ekonomske i trgovačke škole Čakovec 2. lipnja, te poručio mladima se svaki kilometar odvožen biciklom i svaki sat proveden u tjelovježbi stostruko vraća kao ulog u zdravlje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content