Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode poplave

Datum objave: 31. svibnja 2023.

Nakon procjene šteta nanesenih nedavnim obilnim padavinama te izlijevanjima rijeka i potoka, te na prijedlog jedinica lokalne samouprave župan Međimurske županije Matija Posavec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode poplave za područje grada Murskog Središća, te općina Donja Dubrava, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Selnica, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Vratišinec.

Poplave i bujice uzrokovane dugim kišnim razdobljem u svibnju, uzrokovale su na području navedenih općina te grada Murskog Središća štete na građevinskim objektima, cestovnoj infrastrukturi, ratarskim i povrtlarskim kulturama i krmnom bilju.

Zadužuju se gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da konačnu procjenu štete prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta u roku od 50 dana od dana proglašenja ove prirodne nepogode, kako bi županijsko Povjerenstvo u zakonskom roku izradilo zbirno izvješće o šteti nastaloj na našem području.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode (pdf)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content