Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Svetom Martinu na Muri održano sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana te susreti djece i unuka hrvatskih branitelja koji su okupili više od 500 natjecatelja

Datum objave: 30. svibnja 2023.

Na terenima kod Doma branitelja u Svetom Martinu na Muri održano je 29. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije te 10. susreti djece i unuka hrvatskih branitelja, koje su ove godine okupile više od 500-tinjak natjecatelja raspoređenih u 22 ekipe.

Branitelji iz cijele županije, u programu druženja, sporta i zabave u Svetom Martinu na Muri okušali su se u desetak disciplina, stolnom tenisu, šahu, boćanju, streljaštvu, beli, malom nogometu, povlačenju konopca, elektronskom pikadu, dok su kuglanje i ribolov već odigrali u Čakovcu i Podturnu, dok su se djeca i unuci natjecali u elektronskom pikadu, stolnom nogometu, likovnoj radionici i modeliranju.

Susreti su započeli mimohodom od Trga Svetog Martina do Doma branitelja, gdje je održano otvorenje igara kojem su uz predstavnike organizatora i domaćina, predsjednika Ogranka Sveti Martin na Muri Radovana Kočile, predsjednika podružnice Međimurske županije Stjepana Horvata, predstavnice Ministarstva hrvatskih branitelja Sanje Jakopec, nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, saborski zastupnici Andreja Marić i Dražen Srpak, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, načelnik Policijske uprave Međimurske Ivan Sokač te načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, a mimohod su predvodili predstavnici Počasnog zdruga Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Podružnica Međimurske županije, Zrinska garda Čakovec i mažoretkinje Sveti Martin na Muri.

Predsjednik UDVDR-e Međimurske županije Stjepan Horvat i predsjednik svetomartinskog Ogranka Radovan Kočila naglasili su ponos zbog masovnosti ovog natjecanja u čast Dana državnosti te sve većeg broja natjecatelja koji se svake godine priključuju ovom sportskom susretu.

Dobrodošlicu u najsjeverniju hrvatsku županiju poželio je načelnik Općine Sveti Martin na Muri Martin Srša, koji je pritom kazao kako ga veseli vidjeti ovolik broj okupljenih na jednom mjestu „Drago mi je što se danas ovdje okupio ovolik broj branitelja i nadam se da ćete provesti lijepe trenutke u zajedničkom druženju.“

Predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja Sanje Jakopec izrazila je zadovoljstvo što se upravo ovakvim druženjima i susretima mlađim generacijama usađuje važnost zajedništva.

Župan Međimurske županije Matija Posavec otvorio je sportske igre pritom naglasivši važnost ovih igara uz druženje, prisjećanje nekih prošlih trenutaka te provođenju vremena u ugodnom ambijentu „Svima vama izražavam veliku zahvalnost na žrtvi koju ste kao branitelji položili za domovinu, te se nadam da je danas Međimurje dom o kakvom ste sanjali u najtežim danima naše hrvatske povijesti.“

U ovogodišnjim sportskim igrama sudjelovali su članovi međimurskih ogranaka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Belice, Čakovca, Donje Dubrave, Donjeg Kraljevca, Gornjeg Mihaljevca, Goričana, Ivanovca, Kotoribe, Krištanovca, Male Subotice, Mihovljana, Murskog Središća, Nedelišća, Pribislavca, Preloga, Podturna, Dekanovca,  Savske Vesi, Strahoninca, Svetog Jurja na Bregu, Šenkovca, Štrigove i Svetog Martina na Muri.

Hrvatska kulturno umjetnička udruga Sveti Martin otpjevala je hrvatsku himnu, plesnu točku izvele su Mažoretkinje Sveti Martin na Muri, dok je program vodila Maja Bogdan.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content