Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Za udruge koje brinu o najranjivijim skupinama društva Međimurska županija osigurala 145.543 eura

Datum objave: 29. svibnja 2023.

Na natječaj Međimurske županije od 17. veljače 2023. godine za sufinanciranje programa i projekata udruga na području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva, pristiglo je 58 prijava među kojima je 55 udruga zadovoljilo uvjete natječaja.

Nadležno Povjerenstvo ocijenilo je programe i projekte te županu uputilo prijedlog odobrenja financijskih sredstava, na temelju kojeg je župan Matija Posavec 25. travnja 2023. godine potpisao odluku o dodjeli financijskih sredstava. „Iz raspodjele sredstava vidljivo je da Međimurska županija ovim natječajem osigurava potporu udrugama čije aktivnosti olakšavaju svakodnevni život najranjivijim skupinama – djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom, umirovljenicima i braniteljima“ ističe župan Posavec.

Ukupan iznos iz proračuna Međimurske županije dodijeljen ovim natječajem doseže 145.543 eura, od čega programima iz područja zaštite potrošača pripada 5.973 eura, za potrebe branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji 29.000 eura, za programe udruga umirovljenika 33.200 eura, za zdravstvenu i socijalnu zaštitu te za potrebe osoba s invalidnošću 44.850 eura, a za programe vezane uz djecu i mlade, ljudska prava te demokratizaciju i razvoj civilnog društva 32. 520 eura.

Fotografije: Arhiva Međimurske županije / Udruga za autizam "Pogled" / Udruga za sindrom Down Međimurske županije

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content