Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izaslanstvo Međimurske županije u posjetu okrugu Rems-Murr-Kreis u Njemačkoj

Datum objave: 29. svibnja 2023.

Izaslanstvo Međimurske županije boravilo je u okrugu Rems-Murr-Kreis u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, gdje je im je dobrošlicu poželio župan Richard Sigel, sa suradnicima Jochanom Bechtle i Dianom Kalantidis, te gradonačelnik Oppenweilera Bernard Bühler.

Bila je ovo prigoda za otvaranje teme o područjima potencijalne suradnje među našim regijama koje povezuje i činjenica da razvijenošću prednjače u svojim zemljama“, rekao je zamjenik župana Međimurske župaije Josip Grivec, uz kojeg su u izaslanstvu bili županijske pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije Anita Perešin, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač te saborska zastupnica i liječnica u Županijskoj bolnici Čakovec Andreja Marić, koja je bila inicijatorica ovog posjeta.

Domaćinima u Njemačkoj Međimurje je predstavljeno u svjetlu niza realiziranih projekata te kao predvodnik u Hrvatskoj u mnogim područjima od privlačenja sredstava iz europskih fondova do brojnih nagrada u turizmu i snažnog razvojnog zamaha u zdravstvu i kulturi. Međimurje je predstavljeno i videomaterijalom koje ga u punom sjaju prikazuje kao prvaka kontinentalnog turizma naše zemlje pod zelenom zastavom nagrade Green Destination koju Međimurska županija nosi kao jedina u Hrvatskoj te četvrta regija u svijetu.

Izaslanstvo Međimurske županije, uz razgled kulturno-povijesnih spomenika i prirodnih ljepota okruga, imali su priliku posjetiti najveću zdravstvenu ustanovu ovog okruga te u razgovoru s voditeljima djelatnosti klinike i ravnateljima čuti njemačka iskustava o temeljima i razvoju zdravstva u njihovoj zemlji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content