Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije u projekt uključio mlade

Datum objave: 23. svibnja 2023.

U okviru djelovanja Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije posebna pozornost posvećuje se  preventivnim aktivnostima, osobito onima namijenjenima djeci i mladima. U aktualnom projektu nazvanom „Četiri ubojice u prometu“, provedenom u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, sudjelovali su učenici Graditeljske škole Čakovec u kojoj je danas održana sjednica Savjeta te predstavljen projekt.

S obzirom da se najviše prometnih nesreća događa zbog nepropisne brzine kretanja vozila, utjecaja alkohola na vozače, korištenja mobitela tijekom vožnje te nekorištenja sigurnosnog pojasa, projekt obuhvaća upravo te četiri teme.

U ime Međimurske županije sudionicima projekta na predanosti je zahvalio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, naglasivši da se najvrjednije životne navike stječu upravo u ranoj dobi i zato je sinergija obrazovnih ustanova, Savjeta za sigurnost prometa Međimurske županije i policije neizmjerno važna i u osvješćivanju i edukacijii mladih o sigurnosti u prometu.

Sjednici Savjeta, koju je vodila predsjednica Alenka Hošnjak, prisustvovao je i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, a gostima je dobrodošlicu poželio ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

Cilj aktivnosti je smanjiti glavne uzročnike prometnih nesreća u kojima ljudi pogibaju, bivaju ozlijeđeni ili nastaju velike materijalne štete, te probuditi svijest o najčešćim  uzročnicima prometnih nesreća te njihovim posljedicama. Osim mlađe populacije, poglavito one koja tek kreće aktivno u promet u svojstvu vozača osobnih automobila, cilj je skrenuti pozornost svim sudionicima u prometu da se i malim promjenama u ponašanju može pridonijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu te spriječiti najteža stradavanja“, ističu u Policijskoj upravi međimurskoj.   

Nagrađeno je 36 učenica i učenika, dok je sedmoro primilo pohvalnicu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za video i vizual. Mlade autore kroz zadatke je vodio mentor Ivan Čondor, prof., a pohvalnice Savjeta primili su: Luka Varga, Nika Srnec, Lea Lehkec, te Lovro Blažon za videomaterijale, a za najbolja grafička rješenja plakata nagrađeni su Luka Štebih, Maša Varga, Ana Čanadi te i u ovoj kategoriji učenik Lovro Blažon.

Poklone su učenicima osigurali Međimurska županija, Policijska uprava međimurska te Autoklub Čakovec uz potporu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Radovi učenika nastali u okviru ovog projekta emitirat će se na videozidovima, odnosno u tiskanim oblicima distribuirati na javno dostupnim mjestima diljem Međimurske županije, od srednjih škola te autobusnih stajališta, do mjesta za oglašavanje u gradovima i općinama, prostorima policije, Autokluba Čakovec  te stanica za tehničke preglede vozila.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content