Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Četiri zlata za bučina ulja iz Međimurske županije na međunarodnoj izložbi u Varaždinu

Datum objave: 20. svibnja 2023.

Jedan od zaštitnih znakova međimurske gastronomije je bučino ulje čiji proizvođači diljem našega kraja postižu sve zapaženije rezultate. Novi niz medalja međimurski uljari ostvarili su na petoj Međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe-Adria u Varaždinu, gdje su im medalje dodijeljene 20. svibnja.

Dodjelu medalja pratili su i županijski pročelnik Darko Radanović te zamjenik župana Josip Grivec koji je naglasio: „Čestitam od srca svim našim uljarima na osvojenim medaljama i na još jednom vrlo uspješnom predstavljanju na međunarodnoj izložbi. Ponosimo se svojom tradicijom proizvodnje bučinog ulja, a nove generacije naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava od bučinog ulja već su stvorila robnu marku koja je prepoznata i kao turistički proizvod,“ rekao je zamjenik župana.

Zlatne medalje u kategoriji djevičanskih hladno-prešanih ulja osvojila su obiteljska gospodarstva Zvonka Justa, Dražena Perčića i Darka Tkaleca te Uljara Šenkovec, dok je srebro pripalo Holeri.

U kategoriji djevičanskih bučinih ulja proizvedenih tradicionalnim postupkom uz prženje, srebrne medalje pripale su Uslužnoj uljari Ivanuša, Uljari Šenkovec teOPG-ima Ivanuša, Perčić, Tkalec, kao iOPG-u Mladena Dominića. Broncu je osvojio OPG Damira Mesarića, OPG Vjerana Stričaka, zatim Uljara Donja Dubrava i Holera, dok je priznanje primio Zvonko Just.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content