Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Murskom Središću održan sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta

Datum objave: 16. svibnja 2023.

U Murskom Središću održan je izvanredni sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada povodom nedavnog događaja u Osnovnoj školi Mursko Središće s ciljem da se rasvijetli situacija koja je uznemirila roditelje i učenike.

Sastanku su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić, pedagoginja u Osnovnoj školi Marija Zadravec Kvakan, pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Maja Odrčić Mikulić, predstojnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad - područnog ureda Čakovec Alenka Bilić, načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, roditelji te predstavnici školskog, učiteljskog i roditeljskog vijeća.

Gradonačelnik Murskog  Središća Dražen Srpak smatra da stanje sigurnosti u Osnovnoj školi Mursko Središće nije zadovoljavajuće te da Vijeće za prevenciju treba donijeti uvjete kojima će se smanjiti osjećaj straha kod roditelja te povećati osjećaj sigurnosti učenika u školi. Gradonačelnik Srpak predložio je županu Posavcu da se angažira zaštitarska služba za školu.

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglašava da Županiju – kao osnivača – ravnatelj, policija ili Centar za socijalni rad u svakom trenutku trebaju obavijestiti o izvanrednim događajima u obrazovnoj  ustanovi: „Zajednički trebamo naći rješenje za trenutnu situaciju, te unijeti mir i sigurnost među učenike i roditelje“, poručio je župan te dodao da je krajnje ozbiljno pristupio rasvjetljavanju nedavnog događaja koji je unio nemir u školu. Stoga će Međimurska županija, nakon dodatnih analiza i konzultacija, odlučiti o daljnjim mjerama i koracima, te u suradnji sa svim dionicima u zajednici – od prosvjetnih djelatnika i Grada do policije – odgovoriti i na ovaj izazov.

Fotografije: Grad Mursko Središće/ Međimurska županija

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content