Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mura u Međimurju zasada ne prijeti izlijevanjem

Datum objave: 16. svibnja 2023.

Od jučer, otkada su Hrvatske vode - Vodnogospodarski odjel za Muru i gornju Dravu Varaždin uspostavile redovnu obranu od poplave na dijelu Mure, pozorno se prati vodostaj rijeke i u Stožeru civilne zaštite Međimurske županije. Zasada je situacija na području Murskog Središća te Podturna dobra jer vododstaj Mure u laganom je padu od jučer od 19 sati.

Kontinuirano smo u kontaktu s nadležnom službom u Hrvatskim vodama kako bismo na vrijeme reagirali u slučaju potrebe, no prema sadašnjem vodostaju nadamo se da za tim neće biti potrebe“, naglašava načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Josip Grivec.

Uspostava redovne obrane od poplave na Muri u Međimurju proglašena je 15. svibnja kada je vodostaj u Murskom Središću prešao 380 centimetara. Trenutno je Mura u Murskom Središću u laganom padu, a tek blagi porast vodostaja evidentiran je kod Goričana.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content