Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Turistički subjekti u Međimurskoj županiji kontinuirano osvajaju nagrade – nova potvrda kvalitete stiže u Terme Sveti Martin

Datum objave: 11. svibnja 2023.

Međimurski turistički subjekti i dalje osvajaju nagrade za kvalitetu, a nova je danas stigla u Terme Sveti Martin koje su dobile certifikat Tvrtka – prijatelj zdravlja i to kao prve toplice u Hrvatskoj.

Župan Međimurske županije Matija Posavec na današnjoj svečanosti dodjele certifikata Termama Sveti Martin naglasio je da je ovo još jedan primjer visoko razvijene svijesti o važnosti kvalitete radnog okruženja što rezultira boljom uslugom, a time i zadovoljnim gostima. „Čestitam Termama na statusu Tvrtka prijatelj zdravlja čime dopunjuje svoj važan položaj u okviru turističke strategije Međimurske županije. Riječ je o najvažnijem turističkom subjektu u kraju koji nosi oznaku Green destination za dosege u održivom turizmu. Ulaganjem u zaposlenike i razvijanjem svijesti u zajednici direktno pridonosite promociji smjernica i koncepta održivosti Međimurske županije za ovo područje“, rekao je župan.

Riječ je o programu Živjeti zdravo Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u sklopu kojeg je razvijeno certificiranje za status Tvrtke - prijatelja zdravlja s ciljem unaprjeđenja zdravlja na radnome mjestu. Inicijativa za uvođenje programa potekla je od prve dame Hrvatske, epidemiologinje i sveučilišne profesorice Sanje Musić Milanović.

Modul Tvrtka prijatelj zdravlja usmjeren je prema zaposlenicima i klijentima poticanjem i uvođenjem posebnih oznaka za radna okruženja koja omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i iskazuju  brigu o zdravlju djelatnika te očuvanju okoliša. Da bi tvrtka dobila ovu oznaku potrebno je zadovoljiti niz kriterija koji utvrđuje tim stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u područjima prehrane, promicanja tjelesne aktivnosti, zaštite zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrane pušenja i konzumacije alkohola, kao i uređenja okoliša i zaštite zdravlja djelatnika. Koordinatorica ovog nacionalnog projekta za Međimursku županiju je Renata Kutnjak Kiš, dr.med., epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Dinka Nakić, dr. med., iz HZJZ-a uručila je certifikat je generalnoj direktorici Termama Sveti Martin Nuši Korotaj, naglasivši da je samo zdrav zaposlenik produktivan, osobito u svjetlu činjenice da se radni staž produljuje.

Važnost zdravlja i poticaja na zdrave navike u radnom okruženju naglasila je i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content