Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novi veliki ulagački ciklus u obrazovanje Međimurske županije

Datum objave: 11. svibnja 2023.

Potpisani su sporazumi - ukupne vrijednosti 450.000 eura - za energetsku obnovu zgrade područnog školskog odjela u Gardinovcu, zatim dogradnju područnog odjela u Zasadbregu, te o sufinanciranju projektne dokumentacije za rekonstrukciju Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec i gradnju sportske dvorane.

Danas je u maloj vijećnici Međimurske županije održana konferencija za novinare na kojoj je potpisan niz sporazuma iz novog ulagačkog ciklusa u obrazovanje Međimurske županije. Potpisani su sporazumi o energetskoj obnovi zgrade područnog školskog odjela u Gardinovcu, zatim o dogradnji područnog odjela u Zasadbregu, te o sufinanciranju projektne dokumentacije za rekonstrukciju Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec i gradnju sportske dvorane.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da su tri nova sporazuma još jedan dokaz da je obrazovanje u fokusu interesa Županije: „Na pragu smo novog investicijskog ciklusa, direktno iz proračuna usmjerenog obrazovanju s ciljem stvaranja boljih uvjeta u okviru naše, te vrijednih ukupno 450.000 eura. Potpisujemo sporazume za obnovu područnih škola u Gardinovcu i Zasadbregu te sporazuma projektnu dokumentaciju dogradnje Osnovne škole u Šenkovcu te gradnju sportske dvorane. Riječ je o projektima koje izvodimo u suradnji s općinama Belica, Sveti Juraj na Bregu i Šenkovec“, rekao je župan te dodao:

U planu nam je i dogradnja područnog odjela u Gornjem Hrašćanu koji bi trebao prerasti u matičnu ustanovu da rasteretimo školu u Macincu, potom ćemo u Vratišincu i Draškovcu opremiti školske kuhinje, uredit ćemo ulaz u školu u Maloj Subotici, obaviti  vanjsko uređenje u školi u Donjoj Dubravi,  te postaviti nadzor pred Osnovnom školom u Murskom Središću. Uredit ćemo i školske odjele u Palinovcu i Sivici, a u gornjomihaljevečkoj školi obnoviti i opremiti kuhinju. Pripremamo projekt obnove Gospodarske škole Čakovec. Uglavnom, za 15 osnovnih škola, dvije srednje te pet sportskih dvorana projekti su spremni za natječaje“, kazao je župan te zahvalio načelnicima i ravnateljima na suradnji.

Sporazume su uz župana potpisali ravnatelj OŠ Petar Zrinski Šenkovec Vladimir Novak te načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić, zatim ravnatelj OŠ Belica Antun Žulić i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi te ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića Sv. Juraj na Bregu Mladen Beuk i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović.

Ravnatelj Beuk istaknuo je zahvalnost Županiji i Općini Sv. Juraj na Bregu na projektu dogradnje područnog odjela u Zasadbregu koji pohađaju  44 učenika koji će nakon građevinskih radova imati jednake uvjete kao matična škola, a ravnatelj OŠ Belica Žulić dodao da je kontinuirana podrška Županije neizmjerno važna jer je škola važan faktor u zajednici te je čini atraktivnijom za život. Novi ulagački ciklus pohvalio je ravnatelj šenkovečke Osnovne škole Vladimir Novak nazvavši ga sjajnim primjerom sinergije osnivača te općina i rukovodstava obrazovnih ustanova.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content