Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Harald Seiber posjetio Međimursku županiju

Datum objave: 9. svibnja 2023.

Zamjenik župana Josip Grivec primio je zamjenika veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj i izaslanika za gospodarska pitanja Haralda Seibera koji je u nastupnom posjetu Međimurskoj županiji.

Predstavljajući Međimursku županiju, zamjenik je govorio o velikim ulaganjima u gospodarstvo i razvojnim aktivnostima koje provodi Međimurska županija, posebice se osvrnuvši na ulaganja u poduzetničke zone, komunalnu infrastrukturu, kulturu, zdravstvo i obrazovanje kao i u turizam u kojem županija svake godine osvaja prestižne nagrade što je pokazatelj dobrog smjera ulaganja u razvoj kontinentalnog turizma.

Razgovaralo se i o gospodarskom potencijalu Međimurja, s obzirom na to da je Međimurska županija izvozno orijentirana županija, te je u prošloj godini Međimurska županija ostvarila izvoz u iznosu većem od 6,6 mlrd. kuna što je pokazatelj kako je Međimurje gospodarska lokomotiva Hrvatske.

Zamjenik veleposlanika Harald Seiber, posjetio je i njemački proizvodni pogon u Međimurju, tvrtku koja zapošljava velik broj djelatnika te zahvalio na odličnoj suradnji koju njemački investitori ostvaruju sa županijom, a također je najavio i skori posjet veleposlanika Republike Njemačke u Hrvatskoj, dr. Christiana Hellbacha Međimurskoj županiji.

Uz razgovor o aktualnostima iz hrvatske i međunarodne politike, zamjenik župana Grivec i zamjenik veleposlanika Seiber istaknuli su izvrsnu suradnju Međimurske županije i Njemačke, te zavičajnih društva u Njemačkoj koji okupljaju Međimurce te čuvaju vrijednosti, identitet i kulturu svojeg kraja.

U pratnji zamjenik veleposlanika bila je Snježana Slijepčević, suradnica u Odjelu za gospodarstvo veleposlanika i Leonie Link, pravna vježbenica u veleposlanstvu, a sastanku su nazočile pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, investicije i projekte MŽ Anita Perešin te pročelnica Službe za poslove župana Petra Vadlja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content