Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

 U centru Čakovca održana atraktivna sportska manifestacija - Međimurci napravili najdužu špagu

Datum objave: 6. svibnja 2023.

Najdužom gimnastičkom špagom, sportskom manifestacijom u koju su se uključili brojni građani, sportaši, te najmlađi, u jedinoj hrvatskoj regiji koja je nosila titulu Europske regije sporta, danas točno u podne oboren je novi rekord. Nevjerojatnih 810 sudionika napravilo je gimnastičku špagu dugu 743 metara.

U subotu se u centru Čakovca odvijala atraktivna sportska manifestacija u organizaciji Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije i Grada Čakovca i TZ Grada Čakovca u sklopu najave Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku.

Točno u podne u  sedam hrvatskih gradova organizirano je izvođenje najduže špage. Osim Čakovca najduža špaga izvodila se i u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, a u cijeloj Hrvatskoj napravila se špaga u ukupnoj duljini od 2.248 metara.

Velik broj djece i odraslih poredali su se jedan za drugim u položaj gimnastičke špage koja se protezala od Doma sindikata Ulicom kralja Tomislava do Franjevačkog trga i natrag do Trga Republike  i Perivoja Zrinskih, a sudionike su podržali naš Filip Ude i jedan od najtrofejnijih sportaša Hrvatske Ivica Kostelić.

Fotografija iz zraka: Mario Golenko

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content