Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Goričanu održano županijsko natjecanje Sigurno u prometu

Datum objave: 5. svibnja 2023.

Jedno od tradicionalnih natjecanja učenika osnovnih škola u Međimurju je Sigurno u prometu, važno jer se podiže razina prometne kulture i znanja, a time i sigurnosti. U Goričanu je danas održana županijska razina ovog natjecanja u organizaciji Auto kluba Čakovec i Osnovne škole Goričan te u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Natjecanje se sastoji od povjere poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila te praktičnog dijela u kojem su djeca pokazala vještinu upravljanja biciklom uz poštivanje prometnih pravila u praksi. Sudjelovali su učenici OŠ Nedelišće, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na bregu, OŠ dr. Ivana Novaka, Macinec, OŠ Podturen, OŠ Strahoninec, te OŠ Goričan.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je učenike, mentore i organizatore te mladima poželio mnogo uspjeha na natjecanju: „Čestitam vam na plasmanu na županijsko natjecanje što predstavlja priznanje vašem znanju, a onima koji se plasiraju na državnu razinu natjecanja u Zadru želim mnogo uspjeha. Budite sigurni u prometu, a onima koji plasiraju u Zadar želim mnogo uspjeha“, poručio je župan.

Natjecanje Sigurno u prometu provodi se s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje savladaju vještinu vožnje biciklom, istaknula je predsjednica Auto kluba Čakovec Darinka Tompoš.

Napomenimo da se u Međimurskoj županiji se provode kvalitetni preventivni programi u kojima sudjeluje niz stručnjaka Zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog autokluba te Policijske uprave međimurske što pokazuju i sjajni rezultati naših predstavnika na državnoj razini natjecanja dugi niz godina, o čemu je govorila i Alenka Hošnjak iz Policijske uprave međimurske: „S preventivnim programima krećemo vrlo rano te djecu već pred polazak u školu i u samom početku 1. razreda educiramo prilagođeno njihovoj dobi.“

U prigodnom glazbenom programu otvorenja natjecanja nastupio je školski zbor pod ravnanjem Romane Holetić, školski tamburaški sastav te učenik škole-domaćina Dominik Dominik, a načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo da se Općina uključila osiguravanjem nagrada za najuspješnije učenike ovoga natjecanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content