Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Odavanjem počasti poginulim i nestalim braniteljima iz Međimurja obilježena 28. obljetnica vojne akcije Bljesak Hrvatske vojske i Hrvatske specijalne policije

Datum objave: 2. svibnja 2023.

Godišnjica vojno-redarstvene akcije Bljesak obilježena je i u Međimurju i to tribinom u Čakovcu, u zgradi Scheier, u organizaciji Udruge veterana 34. inženjerijske bojne te odavanjem počasti braniteljima kod spomenika u Perivoju Zrinskih.

Vijenac podno Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih položili su zamjenik župan Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, a svijeće su zapalili predsjednik  Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat, članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja kao i predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurske županije.

U akciji Bljesak prije 28 godina u manje od 32 sata oslobođeno je više od 500 četvornih kilometra tada okupirane zapadne Slavonije, a u vojno-redarstvenoj akciji „Bljesak“ sudjelovali su pripadnici temeljne policije PU Međimurske te 34. inženjerijske bojne iz Čakovca, kao i Specijalne jedinice PU varaždinske „Rode“.

Molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje predvodio je gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Grubišić.

Fotografije: Grad Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content