Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Unatoč prohladnom vremenu, mnogi su Međimurci današnji dan iskoristili za bicikliranje

Datum objave: 30. travnja 2023.

Unatoč prohladnom vremenu, mnogi naši sugrađani današnju nedjelju proveli su na otvorenom, odnosno na tradicionalnom BIMEP-u, sportsko-rekreativnoj biciklijadi “Biciklima međimurskim putevima – BIMEP 2023“, u organizaciji Međimurske županije i Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, utrka međimurskim putevima organizirana je povodom Dana Međimurske županije, Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje.

Utrka je trajala od 9 do 18 sati, startalo se s nekoliko lokacija, a svaki je sudionik birao rutu koju će proći. Prema podacima organizatora ove je godine bicikliralo oko 1.500 ljudi, koji su se mogli uključiti na jednom od osamnaest punktova, te prema svojim željama i mogućnostima odvoziti rutu koju žele, a bicikliste je na punktu u Donjem Vidovcu posjetio zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Međimurje je još jednom pokazalo da je idealan kraj za biciklizam (i cikloturizam), kako zbog svoje reljefne raznolikosti, tako i zbog svoje veličine, jer duljina staze koja povezuje svih 18 punktova iznosi oko 150 km, što je izazov i za zahtjevnije bicikliste rekreativce, a kojih je i ove godine bilo u velikom broju.

Bitno je napomenuti da na ovogodišnji BIMEP-u prema dobivenim informacijama Policijske uprave Međimurske i Zavoda za hitnu Medicinu Međimurske županije, tijekom cijelog dana nije bilo intervencija.

Bravo za sve sudionike!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content