Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prijatelji zapjevali za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža

Datum objave: 29. travnja 2023.

Tradicionalno, u sklopu programa proslave Dana Međimurske županije, Zaklada solidarnosti Katruža organizirala je dobrotvorni koncert u Čakovcu, jednu od najposjećenijih priredbi u našem kraju. Svojim odazivom iz godine u godinu Međimurci pokazuju veliko srce, zahvaljujući čemu će novac prikupljen u ovom koncertu te drugim humanitarnim aktivnostima Katruže biti usmjeren potrebitima. Najviše zahtjeva koji pristižu Katruži za dodjelu pomoći odnose se na financiranje različitih rehabilitacijskih i terapijskih postupaka za djecu.

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža tijekom proteklih desetljeća postala je važan dio naše zajednice budeći u njoj empatiju, humanost i zajedništvo.

„Međimurci su i ove večeri pokazali da imaju veliko srce, ovim koncertom još jednom smo pokazali kako humanosti, solidarnosti i zajedništva u Međimurju ne nedostaje “ rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te istaknuo kako Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ već više od 20 godina živi, raste i cvijeta upravo zbog velikog Međimurskog srca.

Upraviteljica Zaklade Petra Vadlja iskazala je zadovoljstvo prepunom dvoranom Centra za kulturu. „Hvala vam na neizmjernoj podršci koju nam pružate svih ovih godina,“ rekla je upraviteljica Zaklade te zahvalila svim izvođačima koji su svojom nastupom dali svoj doprinos.

U čakovečkom Centru za kulturu 28. travnja velik je bio odaziv i onih koji su bez naknade zapjevali na koncertu nazvanom „Međimurje v duši-prijatelji za Katružu“. U programu koji je vodio Miljenko Ovčarnastupili su: Mirko Švenda Žiga, Marija Jambrošić, KUD Mačkovec, Andrea i Goran Šafarić, Ivica Jurgec, Martina Jakšić Rodiger i Damir Rodiger, Josip Sanjković Mitrica, Krunoslav Lajtman, Meri Šeparović, Vladimir Košir Tonka, Gita, Skandal band, ŽVS KUU-a Društvo žena Gornjega Kraljevca, KUU Zasadbreg, Udruga Pjesma Donji Kraljevec, te Chriztel Renae.

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža” već više od 20 godina predstavlja utočište i nadu oboljelima, a osobito djeci. Osnovana sa svrhom dodjele financijske pomoći za potrebe liječenja, rehabilitacijskih postupaka, nabavke pomagala osobama s invaliditetom te lijekova u 23 godine djelovanja dodijelila je pomoć u vrijednosti od preko 900.000 eura.

Brojne Međimurke i Međimurci još jednom su pokazali da imaju veliko srce, a upravo zahvaljujući njihovoj humanosti i plemenitosti Zaklada će nastaviti svoju misiju pružanja pomoći oboljelim žiteljima Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content