Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici Umjetničke škole 'Miroslav Magdalenić' Čakovec nastupili u čast rođendana Međimurske županije

Datum objave: 28. travnja 2023.

U dvorani Zrinski u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održan je koncert nagrađenih učenica i učenika Umjetničke škole 'Miroslav Magdalenić'  Čakovec koji su se ovom lijepom priredbom uključili u proslavu Dana Međimurske županije. Nastupi mladih glazbenika i balerina redovito privuku veliku publiku te je i ove godine iz dvorane Zrinski daleko odjekivao aplauz.

Publici se obratila ravnateljica Škole Senka Bašek, mr. art., naglasivši da je riječ o ustanovi u kojoj se predano radi, o čemu svjedoči i broj učenika koji su i ove školske godine osvajali vrijedne nagrade. Na koncertu su se predstavili učenici od prvog do šestog razreda Osnovne glazbene škole koji su tijekom ove školske godine ostvarili prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Nastupile su i učenice 3. razreda Osnovne škole klasičnog baleta s točkom sa 17. Festivala plesa TREPS na kojem su osvojile nagradu za najuspješniju koreografiju.

Učenike je u ime Međimurske županije pozdravila pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, poželjevši im mnogo uspjeha na budućim natjecanjima te upornost i istrajnost na putu obrazovanja. Zahvalila je i njihovim mentorima na predanosti te učenicima i njihovim nastavnicima uručila priznanja.

Na koncertu su nastupili: Maja Borlinić, Viktor Barić, Petar Pasarić, Klara Šmaguc, Filip Trabe Baranašić, Lucijan Reich, Zara Jevtić, Ema Krčmar, Mila Fodor, Eva Horvat, Oliver Moharić, Klara Miljančić, Lovro Bermanec, Elena Kolenko, Jakov Maltar, Ena Mati, Vito Šmaguc, Zita Zamuda, Zoja Šestak, Leonardo Reich, Rena Rušanec, Ivana Horvat i Marta Ladić.

Fotografija: Mario Golenko

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content