Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I Općina Sveti Juraj na Bregu proslavila 30 godina postojanja

Datum objave: 28. travnja 2023.

Općina Sveti Juraj na Bregu priredila je svečanost uz Dane svoje općine, ali i 30. obljetnicu osnutka, o Jurjevu, 27. travnja. Veliki jubilej bila je prigoda da se na svečanoj sjednici istaknu postignuća koja su ovu općinu u bregovitom dijelu Međimurja pretvorila u suvremeno okruženje ugodno za život.

Načelnik Anđelko Nagrajsalović, koji Općinu vodi od 2009. Godine, istaknuo je nekoliko projekata i planova: „Završili smo dogradnju i rekonstrukciju vrtića u Lopatincu, ustanove kojoj je Općina osnivač. Također, dograđena je zgrada Osnovne škole u Pleškovcu kako bi se stvorili uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastave, a među projektima novijeg datuma je i obavljanje katastarske izmjere u k.o. Zasadbreg za naselja Brezje, Mali Mihaljevec i Zasadbreg. Izvedena je energetska obnova objekta Dječjeg vrtića u Brezju te se radi na postavljanju optičke mreže na području cijele općine u cilju bolje dostupnosti i kvalitetnijeg pristupa internetu. Uređeni su društveni domovi u Zasadbregu i Frkanovcu te je adaptiran objekat  sportsko-rekreacijskog centra NK-a Venera u Pleškovcu. I dalje intenzivno radimo na infrastrukturu te širimo poduzetničku zonu u Brezju“, istaknuo je načelnik Nagrajsalović, podsjetivši i na prvo općinsko rukovodstvo - predsjednika Općinskog vijeća Stjepana Perka i načelnika Milana Zanjka.

Mještanima i rukovodstvu Općine Sveti Juraj na Bregu čestitao je u ime Međimurske županije zamjenik župana Josip Grivec pohvalivši dosege: „Sva postignuća koje ste dosegnuli višestruko se vraćaju u zadovoljstvu ljudi vašega kraja i to je najveća nagrada za uloženi trud i to je smisao politike. Puni vrtići i škole, nove ulice u koje doseljavaju mlade obitelji pokazuju uspješnost, a Općina Sveti Juraj na Bregu time se može pohvaliti“, rekao je zamjenik župana Grivec.

U završnici svečane sjednice predstavljeni su dobitnici najviših općinskih priznanja:  za postignuća u gospodarstvu nagrada je dodijeljena  tvrtki AMP, za domete u sportu klubu Hajduk iz Brezja, a za doprinos kulturi Ivan Kutnjak. U području znanosti, odgoja i obrazovanja nagrađen je općinski vrtić Jurovska pčelica Lopatinec, dok je u području zdravlja i socijalne skrbi najviše priznanje Općine primila Kornelija Mesarić. Za zalaganje i doprinos zajednici nagrada je pripala ženskoj ekipi DVD-a Mali Mihaljevec.

Na svečanoj sjednici nastupili su članovi muške pjevačke skupine Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu pod vodstvom Milovana Horvata, te tamburaška sekcija Kulturno-umjetničke udruge Zasadbreg.

Nizom priredbi objedinjenih u nazivu Jurovski dani prikazana je aktivnosti čuvara baštine ovoga područja, a održana su i sportska natjecanja. 

Fotografije: List Međimurje

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content