Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uređena i opremljena najveća sportska dvorana Međimurja

Datum objave: 26. travnja 2023.

U obnovu unutrašnjosti te opremanje našeg najvećeg sportskog objekta u Međimurju- dvorane Graditeljske škole Čakovec – uloženo je više od 170 tisuća eura, od čega je Međimurska županija snosila veći dio.

Nakon velikog zahvata kojim je energetski obnovljen Učenički dom, ali i sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec, uređenje ovog najvećeg sportskog objekta u Međimurju je nastavljeno. Novi – upravo završen - investicijski ciklus podrazumijevao je obnovu unutrašnjosti dvorane te opremanje.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 170.757,48 eura (1.286.572,25 kn), pri čemu je veći dio sredstava osigurala Međimurska županija, a iznos od 87.994,34 eura (662.993,35 kn) osiguran je putem javnog natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini koji je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta.

Riječ je o najvećem sportskom objektu u Međimurju kojeg uz učenike srednjih škola koriste i članovi brojnih sportskih udruga te je mjesto natjecanja najvišeg ranga. Na današnjoj svečanosti otkrivena je i skulptura Dječak, kipara Tomislava Ostoje koja je vraćena na ulaz u dvoranu, čime je uljepšan ovaj prostor.

Na današnjem otvorenju obnovljenog objekta župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da je riječ o još jednoj velikoj investiciji namijenjenoj obrazovanju i sportu Međimurske županije, području kojem se poklanja posebna pažnja: „I koncept programa Dana Međimurske županije pokazuje koliko ravnomjerno pažnju poklanjamo svim područjima, a danas novim postignućem dajemo doprinos i sportu. Završili smo sveobuhvatnu obnovu sportske dvorane Graditeljske škole, većim dijelom sredstvima Međimurske županije uz sufinanciranje Ministarstva turizma putem projekta,“ rekao je župan Posavec te naglasio kako će nekoliko tisuća učenika i sportaša sada imati vrhunske uvjete za treniranje, a naš najveći sportski objekt koji svojim vizualnom dominira ovim dijelom.

„Međimurska županija je tamo gdje je kao osnivač smanjivanjem cijene najma sportskih dvorana širom otvorila njihova vrata te ih učinili dostupnijima našim građanima okupljenima u sportske udruge i klubove te pridonijela razvoju i omasovljenju sportskih aktivnosti. Potez je naišao na dobar odjek, čim se natječaji otvore, prijavit ćemo još pet sportskih dvorana.“ zaključio je župan.

Ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec potvrdio je da će se opravdanost ovog ulaganja vidjeti tek sada kada u obnovljeni objekt uđu tisuće mladih: „Želimo da se više od 2000 učenika i 700-tinjak sportaša ovdje osjeća kao doma, da treniraju u vrhunskim uvjetima i to smo postigli. Uređenje dvorane završeno je ovim velikim zahvatom u unutrašnjosti, a ono što slijedi jest uređenje unutrašnjosti Učeničkog doma i restorana“, dodao je ravnatelj Škole.

Pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić, voditeljica projekta govorila je o izvedenim radovima.

Na borilištima u dvorani izbrušeni su i lakirani parketi, zamijenjeni oštećeni dijelovi poda, te iscrtane linije košarkaškog, rukometnog, odbojkaškog igrališta te četiriju igrališta za badminton. Uređene su i svlačionice sa sanitarnim prostorijama. Radovi su izvedeni na 1.368 kvadratnih metara borilišta te 151,6 kvadratnih metara svlačionica i sanitarnih prostorija.

Kako je riječ o dvorani u kojoj se odigravaju i velika sportska natjecanja, instaliran je novi sustav razglasa i rasvjete te je prostor suvremeno opremljen. Ovaj reprezentativni objekt svakodnevno koristi oko 2.200 učenika i oko 700 članova sportskih klubova.

Svečanosti otvorenja nazočili su izvođači radova – direktorica tvrtke KONTURA d.o.o. Renata Korade, direktorica tvrtke BRID d.o.o Darinka Loparić, predsjednik Gradskog vijeća Čakovec Josip Varga, ravnateljice Gimnazije Josipa Slavenskog i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec – Sandra Breka- Ovčar, Bosiljka Vuković Kukuljić, županijski pročelnici, djelatnici i učenici škole te drugi uvaženi gosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content