Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Željeznička postaja u Buzovcu zasjala u vrijednim rukama međimurskih srednjoškolaca

Datum objave: 25. travnja 2023.

Završeno je uređenje donedavno oronule zgrade čekaonice na željezničkoj postaji Buzovec koja je zasjala u vrijednim rukama učenika Gospodarske i Graditeljske škole Čakovec. Mladi graditelji i pismoslikari danas su ponosno pokazali svojih ruku djelo, a na trudu su im zahvalili župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Međimurska županija dogovorila je izvođenje ovih radova s HŽ – infrastrukturom kojima zahvaljujemo na suradnji i susretljivosti da podarimo novo ruho željezničkoj postaji, čime je još jedan dio Čakovca dobio dušu. Učenici Graditeljske škole pod mentorstvom učitelja Zdravka Kolarića, Siniše Medveda i Wolfganga Tuksara obavili su pripremne i sanacijske radove, a srednjoškolci iz Gospodarske škole pod vodstvom svoje nastavnice, akademske slikarice Ruse Trajkove, oslikali su zgradu motivima licitarskih srca. Licitarsko srce u logotipu prati i proslavu 30 godina djelovanja i razvoja Međimurske županije, a autorica je upravo slikarica Rusa Trajkova.

Nije bilo ljepšeg načina da se u sklopu proslave Dana Međimurske županije obilježi i 163. godišnjica puštanja u promet prve pruge u Hrvatskoj, pruge na dionici Čakovec – Kotoriba.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content