Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Susret Ruža međimurska u Donjem Vidovcu okupio mlade stvaratelje

Datum objave: 25. travnja 2023.

U društvenom domu u Donjem Vidovcu održan je 9. Susret mladih međimurskih umjetnika „Ruža međimurska“ u sklopu proslave Dana Međimurske županije. Susret je i ove godine okupio učenike osnovnih škola zainteresirane za likovno i literarno stvaralaštvo.

Cilj programa je poticanje djece na njegovanje baštine i jezika svoga kraja. Manifestaciju je organizirala III. Osnovna škola Čakovec u suradnji s OŠ Sveti Martin na Muri, Graditeljskom školom Čakovec te uz podršku Općine Donji Vidovec i Međimurske županije. Ovogodišnja tema Susreta „Ruža međimurska“ bila je posvećena Muri i Dravi, te splavarenju.

Ravnateljice škola organizatora Nataša Novak i Petra Novinšćak , kao i načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić istaknule su važnost razvijanja kreativnih sposobnosti djece te poticanje na stvaralaštvo kojim grade put vlastite afirmacije.

Sudionike Susreta pozdravio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec pohvalivši prezentirane radove: „Stvaralaštvo djece oduševljava zrelošću i dosezima te svjedoči koliko su truda uložili u nastajanje radova, ali jednako tako svjedoči o predanosti njihovih nastavnica i nastavnika“, rekao je zamjenik župana.

Otvorenje Susreta pratile su i izvedbe pjevačkog zbora III. Osnovne škole Čakovec i učenika Osnovne škole Sveti Martin na Muri.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content