Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pacijenti i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u obnovljenim prostorima!

Datum objave: 25. travnja 2023.

S ovim velikim projektom uređenja i dogradnje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u koji je uloženo  1,269.339,96 eura, nećemo stati pa već prekosutra prezentiramo plan i dokumentaciju budućeg palijativnog centra koji će također biti smješten u ovom dvorištu gdje su sve naše zdravstvene ustanove. Nastavljamo i s ulaganjima u medicinsku opremu te infrastrukturu“, ističe župan Matija Posavec.

Veliki zahvat adaptacije i opremanja zgrade Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije započeo je potpisivanjem ugovora u jesen 2021. godine, a danas je u zdravstvenoj ustanovi svečano otvoren modernizirani i energetski obnovljen prostora.

Rekonstrukcija paviljona IV podrazumijevala je i dogradnju kako bi se djelatnicima šest službi Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije osigurali kvalitetniji uvjeti, a vrijednost radova iznosi više od milijun eura.

Zavod je prema broju zaposlenih, kojih je 71, najmanja ustanova u međimurskom zdravstvu, ali velika po svom značaju. Ravnateljica prim. Marina Payerl-Pal, dr. med., upoznala je uzvanike svečanosti i s podatkom da Zavod vodi brigu o kadru te su četiri liječnice trenutno na specijalizaciji, a tri specijalizacije  će se raspisati još ove godine: „Završetak cjelovitog proširenja i uređenja Zavoda prilika je da zahvalim ravnateljima Doma zdravlja i Županijske bolnice Čakovec za pomoć pruženu tijekom adaptacije te suradnji koju njegujemo. Hvala Međimurskoj županiji, njezinoj Skupštini i predsjedniku Skupštine Dragutinu Glavini, županijskoj pročelnici Sonji Tošić Grlač, a osobito županu Matiji Posavcu na bezrezervnoj podršci, kao i djelatnicima našega Zavoda na predanosti“, istaknula je ravnateljica Zavoda.

Župan Međimurske županije Matija Posavec u obraćanju uzvanicima naglasio je: „Veliki je ovo dan za međimursko zdravstvo i zato mi je drago da su se ovoj svečanosti, uz brojne uzvanike, odazvali ravnatelji svih naših zdravstvenih ustanova. Zavod u svom nazivu sadrži riječ javno i to je razlog što samo danas svi ovdje - tu smo da svi odigramo svoju ulogu u postizanju uvjeta za najkvalitetniju moguću skrbi za pacijente,“ rekao je župan te naglasio kako ulaganje u preventivu nije popularno jer na rezultate treba čekati, ali je iznimno važno jer dugoročno smanjuje troškove i rasterećuje zdravstveni sustav. „Ne stajemo s investicijama i ulaganjima u zdravstveni sustav, tako da već prekosutra prezentiramo plan i dokumentaciju budućeg palijativnog centra koji će također biti smješten u ovom dvorištu gdje su sve naše zdravstvene ustanove. Nastavljamo i s ulaganjima u medicinsku opremu te infrastrukturu“, rekao je župan.

Da podrška Zavodu neće izostati ni u budućnosti, potvrdila je i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini: „Zahvaljujem vam na svemu što činite za građane Čakovca i bit ćemo vam podrška u svemu što trebate“, rekla je gradonačelnica.

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željka Draušnik, dr.med.spec., dodala je kako Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije njeguje dobru suradnju s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo uz visoku profesionalnost i predan rad na nadstandardima.

Riječi hvale za naš Zavod izrekla je i izaslanica Ministarstva zdravstva prim. Vera Katalinić Janković, dr., naglasivši da su uvijek slijedili potrebe stanovništva i strategije: „Međimurska županija ima najbolje rezultate u odazivu na preventivne programe iz okvira borbe protiv raka što je rezultat stalnog educiranja stanovništva, dakle i zasluga djelatnika ovoga Zavoda“, kaže prim. Vera Katalinić Janković.

Da je riječ o složnom i predanom kolektivu svjedočili su i predsjednik Upravnog vijeća Zavoda dr. sc. Predrag Kočila, dr. vet. med., te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. sc. Sonja Tošić Grlač.

Izvedenom prilagodbom Zavod je dobio prijeko potrebne prostorije za Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, a uvjeti su sada bolji i za provođenje niza aktivnosti iz domene Djelatnosti za javno zdravstvo, odnosno promicanje zdravlja.

Ukupna površina rekonstruiranog i dograđenog prostora iznosi 1.262 kvadratna metra, od čega je dograđeno 256 kvadratnih metara pa Zavod sada ukupno raspolaže prostorom od gotovo 2.572 kvadratna metra.

Kada je riječ o energetskoj obnovi paviljona IV, postavljena je fotonaponska elektrana i dizalica topline, zahvaljujući čemu će se značajno smanjiti troškovi za energiju, a pripremom priključka na solarne panele na krovu kao i samostalnog priključka na vodoopskrbni sustav u konačnici se postiže  energetska neovisnost objekta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content